Pomahnitali ubica: Zoran Jović
Privatni album
Pomahnitali ubica: Zoran Jović

Privatni album

Pomahnitali ubica: Zoran Jović, Foto: Privatni album

Kako „Alo!” saznaje, krvava drama odigrala se u noći između utorka i srede, a nakon što je ubio Jovanovića u automobilu i njegovo telo izbacio na smetlište kod groblja u Srpcu, Jović je otišao kući i presvukao krvavu odeću, a onda se zaputio u Kučevo kod Lidije M.

- Jović je uperio pištolj u nju, ali ni ona nije sedela skrštenih ruku. Brzo se snašla i uhvatila Jovića za ruku u kojoj je držao oružje. Njih dvoje su se neko vreme rvali i otimali oko pištolja, koji je na kraju opalio i teško ranio Jovića - objašnjava naš sagovornik.

Prema rečima našeg sagovornika, Jović se, navodno, odlučio na krivavi pohod zbog zamršenog ljubavnog trougla.

Jović već robijao zbog ubistva?

Otac ubijenog Dejana Jovanovića kaže da je osumnjičeni Jović i ranije robijao zbog ubistva. - Priča se da je on u Makedoniji odležao zatvorsku kaznu od 12 godina, jer je, navodno, ubio nekog policajca. I u Srbiji je robijao tri godine, jer je valjda bio zapalio kuću koju je njegov otac čuvao nekim ljudima. Inače, Zoranov otac je pre tri-četiri godine nađen mrtav u toj kući. Nikad se nije saznalo kako je on preminuo - ispričao je Ljubiša.

- Jović, koji ima suprugu i dete u Makedoniji, navodno je bio zaljubljen u Lidiju M. Čuli smo i da su otpočeli romansu, a da li je to tačno znaju samo njih dvoje. Zoran, navodno, nije mogao da podnese to što je Lidija udata i što živi sa mužem, pa je rešio da ih oboje ubije. Međutim, u celoj toj priči nastradao je Dejan Jovanović, ni kriv, ni dužan - objašnjava naš sagovornik.

Ljubiša Jovanović, otac ubijenog Dejana, ispričao je za „Alo” da je njegov sin u utorak uveče bio u lokalnoj kafani, u kojoj je sreo poznanika Zorana.

- Zoran je pitao mog sina da ga odveze kod te neke žene i nekog čoveka. Kada ga je Dejan pitao zbog čega hoće da ide kod njih, Zoran mu je, ni pet, ni šest, rekao da hoće da ih ubije. Dejan je pokušao da izbegne tu vožnju i rekao mu da nema gorivo, ali Zoran je bio uporan i naterao ga je da odu do pumpe da mu sipa benzin - priča očajni Ljubiša.

Ubijeni Dejan Jovanović

Privatna arhiva

Ubijeni Dejan Jovanović, Foto: Privatna arhiva

Prema njegovim rečima, Dejan je vozio Zorana donekud, ali se u jednom trenutku predomislio. Zaustavio je automobil „tojotu” i rekao Zoranu da izađe napolje, jer ne želi da učestvuje u zločinu.

- Zoran se tada razbesneo i u autu je ubio mog sina. Zatim je telo prebacio na mesto suvozača, a on je seo za volan. Vozio je mog mrtvog sina do smetlišta u Srpcu i tamo ga je izbacio - kaže otac i dodaje da je čuo da je Zoran ubio njegovog sina iz ukradenog pištolja.

Nisam bila u vezi sa Zoranom

Iako su meštani golubačkih sela i Kučeva juče pričali da su Zoran i Lidija otpočeli romansu, ona je negirala te priče, tvrdeći da sa Zoranom nije bila u ljubavnoj vezi.

- Zorana imam na Fejsbuku za prijatelja i poznajem ga iz grada. Pisao mi je nekioliko puta na društvenoj mreži, ali mi se nije udvarao, nego smo razmenjivali uopštene poruke - tvrdi Lidija. Ona je prepričala dramu koju je preživela nakon što je Zoran pokucao na njena vrata sa pištoljem u ruci. - Bila sam kod kuće sa mužem. Muž je bio u kupatilu, kada je neko pokucao. Otvorila sam i ugledala Zorana. On me je pitao za jednog komšiju. Izašla sam da mu pokažem kuću, a kada sam se okrenula, on je držao pištolj uperen u mene. Počeli smo da se rvemo i da se bijemo, sve se brzo odigralo. Začuo se pucanj i ja sam pobegla u kuću, a Zoran je otrčao niz ulicu i srušio se. U prvi mah nisam ni znala da je on ranjen - ispričala je Lidija i dodala da su ona i njen suprug uvereni da je Zoran došao u njihovu kuću kako bi ih opljačkao. Meštani su ipak ispričali i da je Zoran pričao po selu da mu Lidija duguje novac.

 

 

Komentari (1)

ŠOJKE

26.11.2017 07:59

Srbija je posrnula i upala u teški mulj. Oduzimajte oružje i stroge kazne za posedovanje oružja. Zatvorenike po puštanju na slobodu pod nadzor.