Miljan Ranković (23)
Promo
Miljan Ranković (23)
Miljan Ranković (23), Foto: Promo

 

- On je izjavio da mu se sve nakupilo i da mu je „pukao film“. Ispričao je da je u poslednje vreme živeo teško jer ga je majka napustila, a otac umro desetak dana pre zločina. Požalio se i da mu je bilo teško jer je radio kao noćni čuvar u jednom muzeju u Beogradu, a danju je morao da obrađuje veliko imanje. Tog dana, Miljan se od sve muke napio, a kada je došao kući, rekao je da ga je baka grdila zbog toga i udarila po vratu. Onda je uzeo nož i ubo je jednom ili dvaput, možda i više, ali se on toga ne seća - kaže naš sagovornik iz Palate pravde.

Miroslava  Ranković (69)
Miroslava Ranković (69), Foto: Dejan Briza


Ranković se tereti za teško ubistvo, za šta mu preti kazna do 40 godina zatvora, ali njegov advokat Vlastimir Ognjanović smatra da se radi o ubistvu na mah, za šta je zaprećena kazna do 15 godina robije. Ranković je nakon ubistva zapalio sobu od 20 kvadrata, u kojoj se nalazila starica, kako bi prikrio zločin.


Nakon zločina, Miljan je trčao izbezumljen i nag kroz selo da bi dozvao pomoć. U jednom trenutku je čak iz „očaja“ upao i sam u sobu koja je gorela i tako zadobio opekotine.