Gepek, auto
Profimedia.rs
Gepek, auto

Profimedia.rs

Ilustracija: Profimedia.rs

Stravično ubistvo starca iz Svilajnca dogodilo se 14. septembra u porodičnoj kući bračnog para Tanje i Živote A.

PROČITAJTE JOŠ:

- Živan, inače poznanik Tanje i Živote, došao je u njihovu kuću u goste. Oni su se znali odranije, družili i viđali. Tog dana on je došao kod njih kao i obično da popije kafu i popriča - kaže izvor "Blica" upoznat sa slučajem.

Prema njegovim rečima, u kući bračnog para tada su bili Tanja i njen ljubavnik Bogić Đ.

- Pod za sada neutvrđenim okolnostima, jedno od njih dvoje uzelo je buteljku vina i krenulo da udara Živana po glavi. Tukli su ga dok nije izdahnuo - kaže izvor "Blica".

Prema njegovim rečima, nakon što je starac pretučen nasmrt, Tanja i Bogić uvili su beživotno telo starca u ćebe, a odmah potom ga stavili u gepek automobila.

- Dok su oni zajedno pokušavali da stave njegovo telo u gepek, naišao je Tanjin muž. On im je pomogao da ga odvezu i ostave u dvorištu jedne vikendice nedaleko od Svilajnca - kaže izvor “Blica”.

Nakon što su pokušali da sklone tragove koji bi ukazali da su upravo oni počinili ubistvo, sve troje - Tanja, Života i Bogić odvezli su se do kuće u kojoj je Živan stanovao.

Sumnja se da je pljačka motiv ovog stravičnog ubistva, s obzirom na to da je starac bio devizni penzioner i da su saučesnici u zločinu mislili da će od njega ukrasti novac.

- Sumnja se da je on takođe bio u ljubavnom odnosu sa Tanjom. On je živeo sam u svojoj kući i primao deviznu penziju. Ljudi su ga voleli. Ovo troje ukrali su iz njegove kuće dve bicikle - kaže naš sagovornik.

Branila se ćutanjem

Tanja se na saslušanju u policiji branila ćutanjem i ni u jednom trenutku nije htela da otkrije šta se tog 14. septembra dešavalo u njenoj porodičnoj kući i ko je bio taj koji je brutalno do smrti tukao starca iz Svilajnca.

Nakon hapšenja, po nalogu Višeg javnog tužilaštva u Jagodini osumnjičenima je određeno zadržavanje do 48 sati i uz krivičnu prijavu biće privedeni tužiocu.

Upravo te dve bicikle pripadnici policije pronašli su u kući supružnika. Oni su odmah potom uhapšeni. Oni će danas biti sprovedeni na saslušanje u tužilaštvo.

Meštani Svilajnca juče tokom celog dana komentarisali su u šoku šta se dogododilo. Kako pričaju, niko od njih nije mogao da pomisli da bračni par iz njihovog sela, komšije kojima su se uvek javljali, krije mračnu tajnu.

Kako pričaju, Živana su viđali da dolazi kod njih i da se druži sa njima.

- Dolazio je on kod njih s vremena na vreme. Izgledalo je da su u dobrim odnosima. Šta se desilo da ubiju čoveka, nikad mi neće biti jasno - kaže jedan od komšija.