Ubistvo u Bulevaru Kralja Aleksandra
Alo!/Nenad Vujanović
Ubistvo u Bulevaru Kralja Aleksandra

Alo!/Nenad Vujanović

Ubistvo u Bulevaru Kralja Aleksandra, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Naime, Trifunoviću je samo jagodinski sud izrekao čak devet presuda za razna krivična dela, a i u Beogradu se vodio niz postupaka protiv njega.

Kako "Novosti" saznaju, investitor je osuđen prvi put sredinom devedesetih godina, a nakon toga usledile su, jedna za drugom, nove sudske odluke. Pred jagodinskim sudom oglašen je krivim zbog klevete, kršenja zakona o izgradnji objekata, neovlašćenog iskorišćavanja autorskih dela, falsifikovanja isprava. Takođe, 2013. osuđen je i za nanošenje lakih telesnih povreda, kao i zbog teškog dela protiv sigurnosti, odnosno obezbeđenja gradilišta. Sve izrečene sankcije su, međutim, bile uslovne kazne zatvora u trajanju od jedne do dve godine ili novčane u iznosu od 20.000 do 200.000 dinara.

Hapšen je i zbog jednog krivičnog dela - prinude, kao i nanošenja teških telesnih povreda, a protiv njega se, takođe, vodilo i nekoliko postupaka, koji su u fazi predistrage, zbog kršenja zakona o izgradnji objekata.

U prestonici, gde je najviše poslovao, nikada nije osuđivan, ali se zato protiv njega vode brojne istrage. Konkretno, u beogradskom Drugom osnovnom tužilaštvu u toku je predistražni postupak za utaju poreza. Krivičnu prijavu protiv Trifunovića tužilaštvu je podnela policija i nadležni su radili na dodatnim proverama i prikupljanju dokaza za koje se teretio investitor. U ovom tužilaštvu, ranije su se "obrele" i neke privatne prijave protiv Trifunovića, poput jedne za falsifikovanje isprava i jedne za prevaru, ali se od njih, u međuvremenu, odustalo.

Aleksandra Đenadić, portparol Prvog osnovnog tužilaštva u Beogradu, potvrdila je za "Novosti" da se i kod njih nalazi nekoliko krivičnih prijava protiv Trifunovića:

- U našem tužilaštvu postoji pet krivičnih prijava protiv ovog investitora - kaže portparol. - Sve su privatne, odnosno podneli su ih oštećeni građani i sve terete investitora za nedozvoljenu gradnju. Jedna od njih, koja je iz 2016. godine, u međuvremenu je odbačena. Ostale četiri se još nalaze u fazi predistrage. Samo u jednom predmetu do sad su saslušani podnosioci prijave i Trifunović.

Ime Zorana Trifunovića nije nepoznato ni beogradskom Višem tužilaštvu, u kojem se, kako nezvanično saznajemo, protiv njega vodio postupak iz 2009. godine za prinudu, zatim za ugrožavanje bezbednosti iz 2016, ali i za neke prevare. Međutim, u ovom tužilaštvu u utorak nam je rečeno da se kod njih vodio jedan postupak protiv Trifunovića, ali da je isti još prošle godine "ustupljen" Prvom tužilaštvu na postupanje. U Prvom tužilaštvu to demantuju i tvrde da je predmet kod kolega iz VJT?!

Reč je o slučaju iz decembra 2009. kada se Trifunoviću na teret stavljalo krivično delo prunude, odnosno da je poslao batinaše da prebiju Koču i Menku Kostoski, iz Ulice Stanka Vraza 38, na čiji se plac i kuću nameračio i gde je hteo da zida višespratnicu. Mediji su tada preneli frapantno svedočenje Menke Kostoski:

- Zoran Trifunović mi je govorio: "Samo pisni i živa nećeš izaći napolje". Sve vreme me je držao za vrat. Prestala sam i da vičem. Odvukao me je do toaleta, zaključao, a zatim sam čula lupu. Mislila sam da se Beograd ruši, kad je iznenada u dvorište, a potom i u našu kuću, uletelo dvadesetak maskiranih napadača. Prethodno su pretukli mog supruga Koču, kojem su polomili nekoliko rebara, a lekari su kasnije konstatovali i blagi potres mozga i povrede bubrega.

Kočina ćerka Emilija objasnila je tada da je povod za napad na njene roditelje bio sukob sa Trifunovićem, s kojim su sklopili ugovor o ustupanju placa za izgradnju zgrade.

- Objekat je trebalo da bude gotov u roku od godinu dana - ispričala je Emilija, koja u trenutku napada nije bila kod kuće. - Za to vreme smo se preselili u Mirijevo i plaćao nam je kiriju, međutim, nije ni srušio kuću, a kamoli izgradio zgradu. Zvali smo ga da ga pitamo da li i dalje ostajemo u Mirijevu, da li će nastaviti da nam plaća kiriju, jer mi za to nismo imali novca. Ali nismo uspevali da stupimo u kontakt s njim, pa smo se vratili u našu kuću. Tada se on pojavio noseći ugovor po kojem je moj otac suinvestitor, sa još dve osobe i preduzećem DOO "Sava invest Beograd", čiji je vlasnik Trifunović. Po tom ugovoru, koji je falsifikovan, tata je navodno pristao da uzme kredit od 500.000 evra i da stavi kuću pod hipoteku.

Kostoski su onda započeli "rat" i sudski postupak sa Trifunovićem, nakon čega su usledile pretnje i - batine. Na kraju je srušio kuću i zaposeo plac, na kojem je izgradio višespratnicu od 590 kvadrata.

PROČITAJTE I:

Komentari (18)

Ljube

05.09.2018 00:09

Nagradite bakicu koja je imala hrabrosti da stane na put bahatom nasilniku

Buca

05.09.2018 04:27

@Ljube - Podići spomenik...

didident

05.09.2018 00:14

podrska Gospodji !!!!! stop mafiji

sasa

05.09.2018 07:34

@didident - stop mafiji da ali kakva podrska ubici , od goreg pravite jos gore sa ovakvim stavovima .

nmn

05.09.2018 00:16

Amnestija za zenu

LJUBICA

05.09.2018 10:57

@nmn - Samo neka se na tebe nameraci ovakav investitor probisvet , a skoro su svi listom takvi pa ti mirno cekaj sudsku pravdu. Ako je docekas.

Gustav

05.09.2018 00:50

Šta bre isplivalo? Odakle ? Kako ? Odjednom se svima „prikazalo“ ko je i šta je bio investitor! Svi mi smo bednici i licemeri. Podanički mentalitet. Žena od 70 god. je imala više hrabrosti od svih nas. A mi i dalje „mrsimo m...“ po drštvenim mrežama. Treba da nas je sramota.

Цицка

05.09.2018 07:32

@Gustav - A шта треба да се ради да се побију сви осуђивани више пута и да нико не одговара , да ли сте ви сви полудели или је нешто друго у питању , рецимо да се овде јавља само једна особа више пута која би радо убијала, овде је замена теза ако држава не уме да обавља свој посао нека смени надлежене и све тако док се не упсотави ред да не би до овоако нечега долазило, али прво треба видети тај судски спор , ако неко нема живаца да завршава судски спор нека иде код лекара ако га и тамо не сачека нешто тр

Mafija drzava

05.09.2018 05:04

Deset postupaka od pre deset godina i dalje u predistraznoj fazi??? I to po raznim sudovima. Znaci bio je u pravu kad je baki pretio da ima debele veze. Jadni svi ti ljudi, kro sta su sve prosli.

Mira

05.09.2018 07:12

Bravo gospodjo. Ruke Vam se pozlatile.

Miki

05.09.2018 07:29

Pitanje je zasto sud I PO cijem nalogu nije radio PO zakonu? Ko ga je stitio? Bojim se da ce narod poceti da uzima pravdu u svoje ruke!!!

zagor

05.09.2018 07:36

Ma ako ubila strvinu prokletu!! Pravda za Coku!!!

Deda

05.09.2018 08:38

Država ga nije zaustavila.Zaustavila ga je jedna, verujem poštena prevarena i pokradena domaćica.Sada će država u ime naroda osuditi nesrećnu prevarenu i pokradenu domaćicu.

buba

05.09.2018 08:58

e sad sveee sudije koje su ga oslobadjale u zatvor....svee

VladimirR

05.09.2018 09:06

Problem je što mafija drži u šaci sve pa nam je svejedno koga ćemo izabrati na vlast jer zna se ko upravlja svime u državi. Jedino ovako kao Coka moramo svaki svoje probleme likvidirati. Možda se moćnici onda malo primire. Ipak svakome je život mio.

Mirkica@ka Sasa i Cicka

05.09.2018 09:09

Niste u pravu i goru sudbinu je zasluzio!Linč za lopove i nasilnike a podrska za hrabru gospodju!

Nil

05.09.2018 09:25

Ko ga ne bi ubio, pustite ženu, radila posao policije I tužilaštva,

Stevaaan

05.09.2018 09:26

Opet ista priča, kada se dogodi nesreća, onda isplivaju nepoznati detalni o pojedincu. Nije ovo prvi put, ali evo, šta sada, jadna žena je bila prinudjena da brani svoje, a bahati baja je zahvaljujući ko zna kome tetao po svome... Dokle više ovakvih slučajeva? Dokle više da sudstvo pokazuje ovoliko odsustvo profesionalizma, pa zar nas još u nekim emisijama nisu obaveštavali o grupama baraba sa debelim dosijeima koje nesmetano šetaju, rovare, pljačkaju, pa i ubijaju, dokle?Gospodja na slobodu....