Policija, Uviđaj
Alo!/ Dejan Briza
Policija, Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

 

* Tamošnji mediji kažu da je u pitanju okršaj balkanskih bandi

* Saša Todorović navodno je bio blizak sa Draganom Kovačem i Milanom Sevom iz Bosne

* Tri osobe uhapšene su nekoliko sati nakon njegovog ubistva, uzrasta 20-30 godina, ali njihovi identiteti nisu saopšteni

Koliko je bilo jako balkansko podzemlje tokom devedesetih godina u Švedskoj, zabeleženo je u knjizi ,,Švedska mafija autora Lasea Virupa i Matija Larsona, kao i u knjizi "Švedski kum", u kojoj istraživački novinar Nuri Kino piše o Milanu Ševu, s kojim je ubijeni Todorović bio blizak.

 

Nije pokazao ni trunku kajanja! Inspektori otkrili strašan detalj iz istrage!

AUTOR: Alo.rs/Blic/I.L. DATUM I VREME: 23.08.2019. 08:26 Hladnokrvnim ubistvom brata šokirao Srbiju. Ignjat Gajić, Foto: Facebook * Na saslušanju šokirao inspektore * Potpisan na umrlici kao ožalošćeni * U kući zatečeni brojni tragovi zločina Bogdan Gajić (20) iz Šapca, osumnjičen da je u porodičnom domu ubio svog četiri godine starijeg brata Ignjata, na saslušanju nije pokazao ni trunku kajanja zbog zločina.

Nakon ubistva Saše Todorovića, koji je upucan u glavu u ponedeljak uveče ispred jedne prodavnice u najbogatijoj opštini u Švedskoj, Danderidsu, pojedini švedski mediji povezali su ovo ubistvo sa okršajem balkanskih kriminalnih grupa u ovoj državi, kao i da su ubice najverovatnije sa Balkana.

Pre Todorovića poslednji u nizu ubijenih bio je kralj stokholmskih striptiz klubova Mile Marković, koji je ubijen 2014. godine u Stokholmu. Podsećanja radi, tri osobe uhapšene su nekoliko sati nakon njegovog ubistva, uzrasta 20-30 godina, ali njihovi identiteti nisu saopšteni.

Naime, Saša Todorović navodno je bio blizak sa Draganom Kovačem i Milanom Sevom iz Bosne, dobro poznatim licem švedskog podzemlja tokom 90-ih godina, koji je nazvan i švedskim kumom, a o kojem je napisao knjigu švedski novinar Nuri Kino pod istim nazivom.

PROČITAJTE JOŠ:

Iz obimne Ševove kriminalne biografije, čoveka na kog je pokušano nekoliko atentata, izdvaja se najpre prijateljstvo sa Draganom Dokićem Gagom i njegovim bratom Ratkom Dokićem, s čijom ćerkom se venčao 1999. Takođe, bio je blizak i sa Crnogorcem Draganom Joksovićem Joksom, koji je u to vreme važio za kralja stokholmskog podzemlja. Joksa je 1997/98. godine bio je jedan od glavnih osoba za šverc cigareta iz Srbije u Švedsku.

Kako je Ševo rekao piscu Nuriju Kinu, do sukoba bandi u Švedskoj počelo je kada su se posvađali članovi bande Ornligan sa Draganom Kovačem, Joksovićevim telohraniteljem, u jednom restoranu, a sukobu je prisustvovao i ubijeni kralj tamošnjih striptiz klubova Mile Marković. Pominje se da je do sukoba najverovatnije došlo izmedu Jokse i Ratka Dokića. Sevo počinje više vremena da provodi sa Joksovićem, koji ga je u Srbiji upoznao sa Željkom Ražnatovićem Arkanom i njegovim telohraniteljem Zvonkom Mateovićem. Joksović je ubijen 1998. godine u Stokholmu.

Ipak, kriminalni poslovi Mateovića i Ševa nastavili su se na relaciji Švedska-Srbija, što je policija razotkrila 2003. godine, kada je Ševo o prenosu novca za tri tone kokaina govorio svom tastu Ratku Dokiću. Mateović je zatečen sa drogom, a kod Ševa su nađeni novaci oružje. Ratko Dokić ubijen je te godine. Poslednje s čime se dovodio Ševo u vezu bila je filmska pljačka trezora u Švedskoj, koju su lopovi izveli iz ukradenog helikoptera i iz trezora odneli 20.000 evra. Uhapšena su šestorica, od kojih su dvojica bili sa Balkana- Goran Bojović i Goran Živkovića.

BONUS VIDEO: Dojava o bombi ispred skupštine Srbije