Dragoslav - Miša Ognjanović
Rajko Ristić/Alo!
Dragoslav - Miša Ognjanović

Rajko Ristić/Alo!

Dragoslav - Miša Ognjanović, Foto: Rajko Ristić/Alo!

Čovek koji je u subotu uveče kišom metaka zasuo jednog od najmoćnijih srpskih advokata Dragoslava Mišu Ognjanovića ispred njegovog doma u novobeogradskom Bloku 23 imao je na glavi silikonsku masku, kakve sve češće koriste kriminalci u ubistvima u Crnoj Gori.

- To će znatno otežati istragu, ali postoje i druge stvari pomoću kojih mogu da se identifikuju počinioci. Korišćenje silikonske maske je novi trend koji se pojavio u Crnoj Gori i brzo raširio po regionu, ali kriminalci se neće tako lako izvući. U slučaju Ognjanovića policija je prikupila izvesne tragove koji bi mogli da dovedu do hapšenja ubice - kaže izvor.

Miša Ognjanović, mesto ubistva

Alo/E.S.

Miša Ognjanović, mesto ubistva, Foto: Alo/E.S.

Kako se nezvanično saznaje, na terasi stana pokojnog advokata montirana je kamera za video-nadzor, što su napadači najverovatnije znali.

- Da bi izbegli identifikaciju pomoću snimaka ili pomoću svedočenja nekog komšije ili prolaznika, oni su na glavama nosili silikonske maske, koje mogu da se kupe bilo gde u inostranstvu, a iz daljine je gotovo nemoguće primetiti razliku - kaže sagovornik.

Ta činjenica jeste indicija da su napadači možda došli iz susedne države, ali je moguće i da su napad izveli lokalni pripadnici nekog kriminalnog klana koji su hteli da policiju navedu na pogrešan trag. Ovo nije jedina stvar koja napad na advokata Ognjanovića čini različitim od drugih, sličnih likvidacija.

Miša Ognjanović, mesto ubistva

Alo/E.S.

Miša Ognjanović, mesto ubistva, Foto: Alo/E.S.

Ono što je takođe neobično je što su napadač i njegov saučesnik imali u pratnji još jedno vozilo, u kom je bila ekipa za izvlačenje, koja je obezbeđivala odstupnicu i bekstvo.

- Golf u kome su bili vozač i atentator pratilo je obezbeđenje koje se nalazilo u vozilu sa bosanskim tablicama. Nijedan automobil korišćen u ovoj likvidaciji nije pronađen spaljen nekoliko kilometara od mesta zločina, već su verovatno odvezeni na unapred pripremljeno mesto i tamo uništeni. Sve to govori da je ceo napad isplaniran do najsitnijih detalja i da ništa nije prepušteno slučaju, kao i da iza svega stoji ozbiljna organizacija - kaže sagovornik.

Komentari (5)

miroslav moric

31.07.2018 12:00

sumnjam da cete ovo objaviti ali da pokusam.drzava srbija postoji samo na gruntu.ovi su jaci jer udare kada pozele i koga pozeli.

aktap

31.07.2018 20:19

@miroslav moric - Tacno Miroslave. Bice toga jos.

pepa prasac

31.07.2018 19:32

sigurno su izvana jer u zemlji srbiji ne postoji ozbiljna organizacija icega

Zrpa i komsije

31.07.2018 20:17

Opa! Neko napisao: Da je sreca bila, mesto Mise da je bio Toma Fila!

dr

01.08.2018 20:37

Уз велику жалост за адвокатом али ово шта раде његови следбеници је за сваку осуду. Замислите када би адвакутура стала после сваког убиства, зар сви животи намају исту вредност,