Jabukovac, selo Vratna
Alo.rs/Dragan Ilić
Jabukovac, selo Vratna

Alo.rs/Dragan Ilić

Jabukovac, selo Vratna, Foto: Alo.rs/Dragan Ilić

 

Misterija oko masakra u Jabukovcu, kada su ubijeni Raja Kazimirović (72), njegova majka Dragica (93), sestra Ljubinka Oprikić (76) i sestričina Dragana Jozeljić (53), samo je produbljena posle obdukcije. Ono što je izvesno jeste da su napadači došli na motoru, da je prvo ubijen Raja, i to sa veće udaljenosti, a potom tri žene.

- U telima žrtava pronađena su zrna iz dva različita oružja, jedno kalibra 7,65 milimetara i drugo malokalibarsko oružje. Koristili su ovo oružje jer je prasak tiši, a moguće je da su imali i prigušivač. To navodi da je bilo najmanje dva pucača. Prve komšije su daleko i teško da su mogle da čuju bilo šta. Nesrećni ljudi, čak da su i mogli da dozivaju pomoć, niko ih ne bi čuo - kaže za Srpski telegraf izvor iz istrage.

Zbog oružja koje je korišćeno pretpostavlja se da je likvidacija temeljno isplanirana.

- Napadači su došli da likvidiraju Raju Kazimirovića i njegovu porodicu i bili su rešeni da pobiju sve na koje naiđu - kaže sagovornik iz istrage.

Jabukovac

Printscreen

Jabukovac, Foto: Printscreen

 

Ono što govori u prilog da je u pitanju temeljno isplanirana akcija jeste i činjenica da posle masakra nisu pronađene čaure, tako da i to otežava posao policiji.

- Verovatno su koristili specijalne kese u koje čaure padaju odmah nakon pucnja. Da je reč o profesionalcima, ukazuje i to što su četiri rane u Rajinom telu u razmaku od samo jednog centimetra, što jasno ukazuje na izuzetnu preciznost - dodaje sagovornik.

 

Pročitajte još:

 

Bonus video: Građevinska mafija beži sa divlje deponije na Čukarickoj padini