Ubica iz Jabukovca
Instagram/Davor P.
Ubica iz Jabukovca

Instagram/Davor P.

Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P.

Krpa na licu dve žrtve, krivični dosije i umeće rukovanja oružjem pružili su istražiteljima dokaze koji Davora Pernića (35) iz Jabukovca sumnjiče za četvorostruko ubistvo u tom selu.

Pročitajte još:

Dvema od četiri žrtve masakra, Raji Kazimiroviću i njegovoj starijoj sestri Ljubinki Oprikić, ubica je stavio krpe na lica. To je vlaški običaj, ukorenjen u selu. Ako su im u trenutku smrti oči otvorene, mrtvima se stavljaju krpe na lica da navodno ne bi gledali žive i plašili ih. Taj postupak ubice ukazao je inspektorima da je zločinac iz sela ili iz bliske okoline i da nije došao sa strane - saznaje se od izvora bliskog istrazi.

Ubica iz Jabukovca

Instagram/Davor P.

Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P.

Vešt sa oružjem

Ipak, pokrivena lica žrtvama nije bilo dovoljno da se utvrdi ko je ubio Raju Kazimirovića (72), njegovu majku Dragicu (93), sestru Ljubinku Oprikić (76) i sestričinu Draganu Jozeljić (53). Tela ubijenih su nađena 7. avgusta na salašu na obodu Jabukovca.

- Nakon što je istraga usmerena na meštane Jabukovca i okolnih sela, trebalo je suziti broj potencijalnih osumnjičenih. Ubica je, nesumnjivo, bio vešt u rukovanju oružjem, a trebalo je proveriti i sve one koji imaju krivični dosije ne zbog privrednog kriminala - nego zbog krivičnih dela u kojima su koristili pištolje ili puške. Pernić je ranije privođen zbog krađe i pretnji oružjem, pa se našao na toj listi - napominje izvor.

Osumnjičeni Davor P.

Instagram/Davor P.

Osumnjičeni Davor P., Foto: Instagram/Davor P.

Taj triling - vlaški običaj, rukovanje oružjem i krivični dosije - izbacili su u prvi plan Davora Pernića kao potencijalnog osumnjičenog za masakr na imanju Kazimirovića.

Davor otkrio od koga je kupio oružje, a njegova izjava o prigušivačima je prebolesna!

AUTOR: Novosti/Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 28.08.2019. 13:59 - 28.08.2019. 14:09 Davor Pernić (35), osumnjičen za četvorostruko ubistvo u selu Valja Vratne kod Negotina, priznao je istražnim organima da je sam napravio prigušivače za svoja oružja kojima je počinio zločin.

Ovaj mehaničar, sitne građe i niskog rasta, priveden je na saslušanje, na koje je došao smiren. Podvrgnut je poligrafskom ispitivanju, a mašina je pokazala da nešto skriva. Ponovo je saslušavan i tada se otvorio.

Raja Kazimirović

Alo

Raja Kazimirović, Foto: Alo

Pad na poligrafu

- Njegova prvobitna namera bila je da opljačka kuću, ne da ubije vlasnika i njegove rođake. Nije, međutim, mogao da objasni zašto je onda krenuo naoružan, i to ne jednim oružjem, već je nosio i malokalibarsku pušku i automatski pištolj. Uz to, bio je maskiran fantomkom. Kada je stigao na salaš Kazimirovića, domaćin Raja nije bio tu, već na njivi, a ispred kuće je zatekao Rajinu majku Dragicu i sestričinu Draganu Jozeljić, koja je prethodno sa majkom Ljubinkom iz Nemačke došla na odmor. U trenutku kada je on upao na imanje, Dragana je čitala knjigu. Zatražio je novac jer je zbog toga došao, ali se Dragana sagnula i uzela sekirče, kojim je prethodno neko od njih cepao drva i gađala ga. Tom prilikom njemu se pomerila fantomka i pobegao je do obližnjeg potoka. Navodno se uplašio da će ga Dragana prijaviti, prepoznati u policiji, te da će biti uhapšen, pa je odlučio da ih ubije i tako eliminiše svedoke neuspešnog razbojništva - navodi izvor iz istrage.

Ubica iz Jabukovca

Instagram/Davor P.

Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P.

Vratio se na imanje Kazimirovića, gde je prvo ugledao Rajinu majku, 93-godišnju Dragicu, i iz malokalibarske puške pucao je u nju. Nakon toga video je Draganu, koja ga je prethodno gađala sekirčetom, pa je i u nju, takođe iz malokalibarske puške, ispalio smrtonosne hice.

Nagomilanim oružjem glumio je velikog momka! Želeo je da prevaziđe strah i osećaj fizičke slabosti!

AUTOR: S.DŽ.S. DATUM I VREME: 27.08.2019. 21:38 Posle ubistva ponašao se normalno, kao da nije počinio masakr Davor Pernić, Foto: Privatna arhiva * Davor Pernić ponašao se potpuno normalno posle masakra * Imao sindrom Bonaparte * Nagomilanim oružjem hteo da prevaziđe strah i fizičku slabost Davor Pernić (35) iz Jabukovca, koji je ubio četvoro zbog 500 evra, ponašao se potpuno normalno posle masakra!

Masakr zbog siće

- Dragičina ćerka, a Draganina majka, Ljubinka po svemu sudeći čula je pucnjavu, pa je istrčala iz kuće. Čim je sišla niz stepenice, u nju je pucao iz pištolja, a nakon toga i u Raju, koji se na traktoru vraćao sa njive. Raji je ispalio nekoliko hitaca u grudi, a zatim i u glavu. Njemu i Ljubinki je stavio maramice preko lica jer su im oči navodno bile otvorene, pa je strahovao od njihovog pogleda - kaže izvor i dodaje da je osumnjičeni počinio masakr, ubio je četvoro zbog plena od samo 200 evra i 30.000 dinara.

Evo da li četvorostrukog zločinca čeka doživotna robija

AUTOR: Alo.rs/Blic/I.L. DATUM I VREME: 27.08.2019. 11:30 Davor P. je uhapšen nakon višenedeljne potrage za počiniocem stravičnog zločina koji je 7, avgusta ubio Raju Kazimirovića, njegovu majku Dragicu. Ubica iz Jabukovca, Foto: Instagram/Davor P. Davoru Pernić (35) iz Jabukovca, osumnjičenom za četvorostruko ubistvo određeno je zadržavanje do 48 časova i on je, uz krivičnu prijavu, priveden Višem javnom tužilaštvu u Negotinu.

Perniću sada preti najteža moguća kazna - do 40 godina robije.

Kazimirovići nisu bili bogati

- Raja Kazimirović je navodno važio za imućnog čoveka. Činjenica je, međutim, da se u njegovom domu to nije primećivalo jer nije imao ni struju, ni vodu ni osnovne uslove za iole normalan život. Za seoske uslove bio je bogat čovek, imao je mnogo stoke i to vredne. U štali je imao bika, vrednog sigurno 2.000 evra, i krave, ovce. Bogatstvo, ali ne u kešu - konstatuje izvor.

BONUS VIDEO: HORDER NA ZVEZDARI! Zatrpao dvorište đubretom, tu kolje golubove, dere zečeve i besi kokoške