Policija
Alo!/Marko Metlaš
Policija

Alo!/Marko Metlaš

Policija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Motiv jučerašnjeg ubistva u Paraćinu, kada je Božidar S. preminuo od povreda koje mu je nožem zadao Dobrica R. u haustoru zgrade u kojoj su živeli, najverovatnije je bio svađa oko roletne. Komšije za Dobricu kažu da je problematičan i da je ceo kraj bio u konfliktu sa njim.

Pročitajte još:

Dobrica R. (41) iz Paraćina uhapšen je zbog sumnje da je u noći između nedelje i ponedeljka u Ulici majora Gavrilovića u Paraćinu izbo nožem komšiju Božidara Stojnića (62), koji je ubrzo nakon toga preminuo.

Zločin se dogodio u haustoru zgrade gde je ubica žrtvu ubo u grudi i stomak, a potom se vratio u svoj stan gde je kasnije i uhapšen. Prepostavlja se da je motiv monstruoznog ubistva komšijska netrpeljivost i svađa, koje traju već duže vreme.

- Ne znam kome je smetala čija roletna, ali čula sam da su se zbog nje svađali dva sata. U jednom trenutku, komšija je čuo Dobricu kako viče nesrećnom Božidaru: "Sačekaj me, sad ću da se vratim!" Verovatno se nakon toga vratio s nožem i ubo ga u grudi. Rodbina kaže da je jedan ubod bio direktno u srce - ispričala je jedna od komšinica.

Ona dodaje da je u njihovoj ulici sa ženom i detetom živi oko deset godina, kao i da je ceo kraj imao neki problem sa njim.

- Bilo je pitanje vremena kada će neko zlo da učini. On je dete znao da juri nožem po ulici. Jednog komšiju je udario sekirom u glavu zbog čega mu je suđeno. S druge strane, svi su ga se pazili jer je lopov i probisvet. Policija ga je hapsila, ali bi uvek izašao na slobodu - kazala je sagovornica.

Na ulazu ispred zgrade u kojoj se dogodio zločin juče su i dalje bili vidljivi tragovi krvi.

- Kažu da je nakon napada Božidar dosta krvario. Neko od komšija je pozvao hitnu pomoć, ali on je iskrvario i preminuo u bolnici - priča komšinica.

Dobrici R. je određeno policijsko zadržavanje, protiv njega će biti podneta krivična prijava za ubistvo Božidara S. i biće priveden na saslušanje kod tužioca. Telo ubijenog je poslato na obdukciju, a šta se tačno desilo kobne noći, utvrdiće istraga.