Majka i baka izabrale garderobu za današnju sahranu
Suzana Božinović
Majka i baka izabrale garderobu za današnju sahranu

Suzana Božinović

Majka i baka izabrale garderobu za današnju sahranu, Foto: Suzana Božinović

- Monstruozni silovatelj i ubica je u momentu zločina bio potpuno uračunljiv. Psihijatar koji je sa njim razgovarao nedvosmisleno je ocenio da je „ubica, koji je bio u pripitom stanju, ali ne u takvom da ne može da upravlja svojim postupcima, bio potpuno svestan šta čini“ - kaže naš sagovornik.

Govorila u muškom rodu

- Volela je moja Anđelina kada bi joj tata dolazio u posetu. Govorila je tada: „Moj tata je lep“, zato što se obrijao. Govorila je u muškom rodu. Znala je da mi kaže: „Baba, gde si ti bio?“. A kada bi joj govorili da ide da spava jer mora da ide u školu, ona bi tepajući rekla. „Neću u obu“, misleći na sobu - priseća se Dušanka trenutaka koje je Anđelina provela sa ocem. Ona navodi da je njena unuka bila posebno vezana za dedu Živojina i da je bila njegova mezimica. Dušanka i Živojin osim Danijele (34) imaju još petoro dece, od kojih su svi u braku.

Rajković je šokirao policajce izjavom da je mala Anđelina „volela njega i on nju“, a onda je pritisnut dokazima priznao da ju je ubio.

- Samo da me puste da mu iskopam jedno, pa drugo oko! Ma samo na minut-dva! Dabogda ne video svetlost dana! Taj Vladica nikad nije imao devojku. Nikad ga nismo videli sa nekom. Ne znamo ni da li se nekoj od njih udvarao. Majka ih je napustila odavno - rekla nam juče besno Dušanka Stefanović (62), baka troipogodišnje Anđeline.

Devojčica (3) nakon rođendana otišla u smrt

Suzana Božinović

Devojčica (3) nakon rođendana otišla u smrt, Foto: Suzana Božinović

- Moja će Anđelina lepa da ode na onaj svet. Sve sam joj novo kupila. Ali kako ću da je obučem. Kazali su mi da je bolje da ne otvaram

sanduk, a kako ću da je ne poljubim poslednji put - plakala je neutešna majka.

Ona se priseća ranijeg ponašanja Vladice Rajkovića. Često je dolazio kod njih, igrao se sa devojčicom i bio dobar prema njoj.

- Pre nego što mi je oduzeo dete, on je posluživao goste na rođendanu, igrao se sa decom, niko ništa nije sumnjao - govori Danijela i kao u bunilu dodaje:

- Znate šta bih volela? Da on dođe na sahranu mojoj Anđi, da ga pogledam u oči, da vidim shvata li šta je učinio, da vidim da li se bar malo kaje - dodala je Danijela.

Njena majka Dušanka kaže da su preksinoć o ubistvu obavestili i oca male Anđeline i njegove roditelje, koji žive u Zaječaru.

- Danas je trebao da dođe i otac male Anđeline, od kojeg se moja ćerka Danijela rastala pre četiri godine. Oni imaju još dvoje dece, sina od 13 i ćerku od 10 godina, koja su ostala da žive sa ocem jer je procenjeno da kod njega imaju bolje uslove za život. Moja ćerka i njen bivši muž Milomir Mitrović bili su u vanbračnoj zajednici osam godina, a mala Anđelina se rodila kod nas, jer je ona tokom trudnoće otišla od njega - ispričala nam je Dušanka.

Anketa

Koju kaznu zaslužuje monstrum iz Zaječara?

Luka Novaković

Ana Paunković

Luka Novaković, Foto: Ana Paunković

Luka Novaković (24), hotelijer:
- Žao mi je što nema smrtne kazne. Ne postoji nikakvo opravdanje za takav zločin. U najmanju ruku zaslužuje da bude osakaćen.

Omer Vladišić

Alo!/Ana Paunković

Omer Vladišić, Foto: Ana Paunković

Omer Vladišić (81), penzioner:
- Zaslužuje najveću kaznu po zakonu. A kada bi postojala smrtna kazna, sigurno je da zaslužuje smrtnu kaznu!

Vera Tadić

Alo!/Ana Paunković

Vera Tadić , Foto: Ana Paunković

Vera Tadić (22), student:
- Zaslužuje ono najgore, a to, na veliku žalost, kod nas ne postoji. Za tako brutalan zločin samo smrtna kazna...

Birjanka Petković

Alo!/Ana Paunković

Birjanka Petković , Foto: Ana Paunković

Birjanka Petković (61), nezaposlena:
- Samo smrtna kazna, ništa drugo! Za takve je i smrtna kazna malo.

Mira Nikolić Golubović

Alo!/Ana Paunković

Mira Nikolić Golubović, Foto: Ana Paunković

Mira Nikolić Golubović (62), profesor:
- Zaslužuje sve najgore... Da ga sakate naživo, seckaju obdukcijom... Električnu stolicu, dugo mučenje. Zbog ovakvih zakon treba da vrati smrtnu kaznu.

Ines Misini

Ana Paunković

Ines Misini , Foto: Ana Paunković

Ines Misini (31), medicinska sestra:
- Naravno da zaslužuje doživotnu kaznu. I to je malo...

Nikola Zeković

Alo!/Ana Paunković

Nikola Zeković, Foto: Ana Paunković

Nikola Zeković (29), auto-mehaničar:
- Za mene je uraditi tako nešto van svake pameti. Samo smrtna presuda. Ili pustiti narod da mu sudi. Takav čovek ne može da se poredi ni sa jednom životinjom, ni životinje to ne rade. To nije čovek, ne znam šta je.

Srđan Garčević

Ana Paunković

Srđan Garčević, Foto: Ana Paunković

Srđan Garčević (28), novinar:
- Zaslužuje maksimalnu kaznu, očigledno je da je čovek načisto poremećen. Kad bi postojala, za njega je smrtna kazna.

Milan Petrović

Ana Paunković

Milan Petrović , Foto: Ana Paunković

Milan Petrović (81), penzioner:
- Takav ne zaslužuje više da živi! Njega treba likvidirati! Ne zaslužuje da hoda zemljom! Maksimalna kazna od 40 godina je malo, samo smrtna kazna.

Dragica Radojević

Alo!/Ana Paunković

Dragica Radojević, Foto: Ana Paunković

Dragica Radojević (56), mašinski tehničar:
- Seckala bih ja njega na kockice, deo po deo! Nema opravdanja za njegove postupke. Nema opravdanja! Niko nema pravo da zlostavlja ili da se iživljava ni nad životinjama, a da ne govorim o detetu. Niko nema pravo da oduzme život bilo kome. Samo smrtna kazna!

Mara Vesković

Ana Paunković

Mara Vesković, Foto: Ana Paunković

Mara Vesković (71), penzioner:
- Monstruozan čin. Teško je čoveku da ostane ravnodušan kada je u pitanju takav zločin. Nije na čoveku da sudi, ali zakon treba da vrati smrtnu kaznu. Roditelji tog deteta neće moći ovo da zaborave dok su živi. Kad je on presudio nekom, zašto ne bi bilo fer da se njemu presudi na isti način.

Komentari (9)

Anamarija

12.07.2016 20:33

Не постоји тако сурова казна којом би требало казнити овог монструма. Али било је и за очекивати да ће тим психолога и психијатара проценити да је он ментално заостао и оболео. Сматрам да је мајка у овој причи веома заказала јер препустити дете од три године (дакле још увек бебу )да иде по дворишту где је био рођендан без њеног непрекидног надзора је недопустиво. Уз то знало се за овог монструма да је проблематичан а она коментарише да је волео децу. Нема данас места да се верује било коме.

lela

12.07.2016 21:10

On uopste nije ometen u razvoju, ne lupaj te gluposti, sasvim je bio svestan kada je ovo uradio, da sada ce da se vadi na ludilo, mozda na vrucinu, pa ce nasi VELIKI STRUCNJACI da ga puste da se brani sa slobode, more bre na kolac bi ga nabila i ostavila da ga sunce przi, smrad

nina

13.07.2016 01:08

@lela - Ja.bi ovog naterala.da jede sopstveno meso danima skot..

nina kurva fina

13.07.2016 11:36

@lela - nina kad pricas takve stvari cini mi se da si ista ko taj retard....

krivoje

12.07.2016 22:26

Sad će njegov advokat dokazati da mu mama nije davala sise i cuclu a tata ga nije vodio u ribu i neće mu suditi za učinjeno delo nego za njegovo propalo detinjstvo.

katarina

12.07.2016 22:33

Ako je blago ometen u razvoju to njegovi rditelji znaju, dakle i oni moraju da odgovaraju sto ga nisu držali pod nadzorom, smrtna kazna obavezno.

nada

12.07.2016 22:37

Smrtna kazna ali koja ? Isto onako sto je on uradio malom andjelu tako bi ja uradila njemu ! Silovati ga do besvesti a u medjuvremenu ga kamenom ubijati dok mu se utroba ne prospe !!!!!!

Katarina

12.07.2016 23:35

I tako ometen u razvoju prevario policiju povodom ubistva zene pre 20 dana. Bravo! Pa ja sad stvarno ne znam sta da mislim o policiji. Nikakva smrtna kazna nece pomoci u prevenciji. Jedino sto moze da pomogne je profesionalizam policije i socijalne sluzbe i njihova cvrsta saradnja. Sto se tice smrtne kazne, nemam nista protiv da bude primenjena nad ovakvim monstrumima, ali tada je vec kasno.

starica

13.07.2016 08:40

Jedan maloumnik koji je svesno mucio i ubio dve (ili vise) osobe je uspesno zavarao policiju - svaka cast idiotu kad je sposobniji od nase "strucne" policije. Volela bih kad bi se kod nas uvele skole i fakulteti po standardu Nemacke, Holandije, Svajcarske... Svaki policajac je pre svega dobar psiholog, govori tecno engleski, ponasa se ljudski prema osumnjicenima, ima prakticnu obuku o kojoj nasi ne mogu cak ni da sanjaju i cesto posecuju seminare za dalje usavrsavanje svojih sposobnosti i znanja