Momčilo Simonović
Privatna arhiva
Momčilo Simonović

Privatna arhiva

Momčilo Simonović, Foto: Privatna arhiva

Lidija Stejković (48) iz Svrljiga, optužena da je učestvovala u ubistvu svog bliskog prijatelja Momčila Simonovića (59) iz svrljiškog sela Galibabainac, u petak je ponovo izvedena pred velikim većem Višeg suda u Nišu, zbog ponovnog suđenja, pošto je predhoni postupak poništen u Apelacionom sudu.

Na početku sudskog pretresa Lidija se izjasnila da nije kriva i odbija sve navode optužnice koji je terete te ostaje pri izjavi datoj u prehodnom procesu.

- Sve je ovo velika farsa. Nameštaljka od strane policije i Tužilaštva. Nisam ni znala kada je Momčilo ubijen, to mi je saopšteno u policiji. Dali su mi neki gajtan kojim je navododno zadavljen Momčilo ,a koji je kasnije nestao. Tražili su samo da pomognem u pronalaženju ubice a potom me oterali u zatvor. Oslobođena sam na prvom suđenju, puštena iz pritvora pa sad ponovo od početka, rekla je Lidija reporteru lista ALO.

Javna tužba tereti Lidiju da je u noći između 7. i 8. Novembra 2016. godine u selu Galibabainac, otključala vrata Simonovićeve kuće zločincima koje su iz koristoljublja zverski ubile domaćina. Prema optužnici Lidiji je tokom istrage nađena krv ubijenog na desnoj nogavici farmerica pa se veruje da je učestvovala u ubistvu, što ona uporno poriče.

Lidija Stejković

S. I.

Lidija Stejković, Foto: S. I.

Lidija je kao i dosada bila samouverena pred sudom, čak se i šalila na ulazu sa zatvorskom stražom prilikom pretresa rekavši "Ja sam ubice, pretresite mene".

Po izlasku iz sudnice došlo je do prepirke između Lidije i Toplice Kostić, sestre ubijenog Momčila.

- Ubila si mi brata, sada hoćeš i mene da uništitš, vikala je Toplica prilazeći Lidiji.

- Skloni se od mene, polomiću te, uzvratila je Lidija.

Srećom umešao se branilac Lidije, advokat Bratislav Savić i smirio razoborne strane.

Inače, osim optužene Lidije za saučesništvo u zločini zvanična istraga još tapka u mestu kada je reč o ubicama koje više od dve godine uzmiču pavdi.

Nastavak glavnog pretresa zakazan je za 10. februar ove godine, saslušanjem svedoka i izvođenjem dokaza prikupljenih tokom istrage.