Goreli automobili niškog biznismena
S.I.
Goreli automobili niškog biznismena

S.I.

Odmah uklonili automobile niškog biznismena, Foto: S.I.

Ivan Spasić, poznati niški biznismen, vlasnik lanca hotela među kojima je i "My place" u Nišu, najnovija je žrtva divljanja piromana na niškim ulicama. U noći između nedelje i ponedeljka, na parkingu ispred porodične kuće Spasića u Mokranjčevoj ulici upljena su dva automobila, BMW najnovije generacije i "citroen".

- Sve se dogodilo vrlo brzo. Vatra je buknula i dok su stigli vatrogasci BMW je izgoreo a "citroen" je znatno oštećen. Vozila su odmah posle požara uklonjena kao da je neko hteo da sakrije šta se dogodilo - kaže komšija.

Vlasnik automobila Spasić ne želi da govori o požaru.

- Molim vas ja najradije ne bih da se o tome piše - rekao je Spasić novinaru.

Niška policija potvrdila je da je oko tri sata posle ponoći prijavljeno da u Mokranjčevoj ulici gore automobili, ali da je uzrok požara za sada nepoznat.

Goreli automobili niškog biznismena

S.I.

Prali ulicu da sklone garez, Foto: S.I.

Veruje se da je požar na automobilima Spasića samo još jedna epizoda u divljanju niških piromana. Nije prošlo ni 24 časa od prethodne paljevine BMW na Vizantijskom bulevaru u Nišu koji je u vlasništvu rođake policajca, a podmetnut je novi požar.

Paljenje automobila na niškim ulicama i parkinzima unelo je nemir među Nišlije jer se radi o čitavoj seriji od više od desetak vozila koja su upaljenja i izgorela u prethodnih desetak meseci. Uglavnom su to automobili niških političara, biznismena i policajaca.

Podsetimo da je prošle godine zbog divljanja piromana, uprkos činjenici da su neki i uhapšeni, smenjen načelnik niške policije ali je očigledno i novopostavljenog načelnika dočekla još žešća situacija.

Slučaj paljevine automobila niškog biznismena Spasića prijavljen je tužilaštvu i istraga je u toku.