Napad Pariz policija
Tanjug/AP
Kristijan Golubović

Alo!/Rajko Ristić

Kristijan Golubović, Foto: Alo!/Rajko Ristić

Drug Kristijana Golubovića teško je ranjen u sačekuši u centru Stokholma! Nepoznati napadači sasuli su rafal u M. S, poreklom iz Negotina, ispred kluba "Vavilon" i lekari se trenutno bore za njegov život

- Srpski državljanin je te večeri sa bliskim prijateljem došao u pomenuti klub. On se kratko zadržao u lokalu, da bi nekoliko minuta posle ponoći izašao iz kluba i krenuo ka parkingu, gde je parkirao BMW X6 koji je vozio. U tom trenutku naišao je audi i napadač je iz automobila u pokretu osuo rafalnu paljbu na Srbina - javljaju švedski mediji, a prenosi Republika.

PROČITAJTE JOŠ:

Napadači su u M. S. navodno ispalili najmanje deset metaka iz automatskog oružja, a potom pobegli u nepoznatom pravcu. On je u pucnjavi zadobio teške prostrelne rane i trenutno se nalazi u kritičnom stanju.

- Prolaznici koji su se zatekli u neposrednoj blizini pucnjave odmah su pozvali Hitnu pomoć, koja je ubrzo stigla na lice mesta. Srbin je helikopterom prebačen u jednu od najboljih švedskih bolnica i lekari se trenutno bore za njegov život - pišu mediji.

Kako se saznaje, M. S. je od ranije poznat inostranoj policiji i već je osuđivan. Njega su pojedini mediji dovodili u vezu sa jednim od žestokih momaka beogradskog podzemlja tokom 90-ih Kristijanom Golubovićem, koji trenutno služi zatvorsku kaznu zbog dilovanje droge.

- Njih dvojica su navodno bliski prijatelji i svojevremeno su se družili. Spekuliše se da je M. S. u Švedsku nedavno doputovao kako bi naplatio dug od 100.000 evra koje mu duguje izvesni turski državljanin.

Ovo nije prvi put da se Srbin našao na meti napadača. On je, navodno, 2016. ranjen u Dizeldorfu u Nemačkoj u gotovo identičnoj pucnjavi.

- M. S. se u trenutku ranjavanja nalazio u BMW X5 sa prijateljem R. K. Napadači su se tada zaustavili pored Srbinovog automobila i otvorili paljbu na njega! Ipak, on je tada prošao sa lakšim povredama, dok je njegov prijatelj u napadu ostao nepovređen - priča izvor.

Policija utvrđuje sve okolnosti.

Komentari (1)

nm

15.09.2018 12:19

pa se ti zezaj sa turcima