rosita trajanović
privatna arhiva
rosita trajanović

privatna arhiva

Rosita Trajanović, Foto: privatna arhiva

On je vodio najbolje klubove i restorane u prestonici, koji su iznedrili najveće estradne zvezde, a posle vesti da je Rosita Trajanović, majka manekenke i učesnice “Farme” Sare Trajanović, poginula neposredno posle nastupa u kafani, sa setom se prisetio vremena kada je pevala kod njega i kada su pevači jedni drugima nameštali tezge! 

Jedan od najpopularnijih estradnih menadžera Vlada Perović, koji je ceo život stvarao zvezde, lansirao je i Rositu Trajanović (48) među zvezde!

vlada perović

privatna arhiva

Estradni menadžer Vlada Perović kaže da je Rosita počela da peva na preporuku Sanje Maletić  

- Počela je da peva u mom restoranu “La Kosta” u Beogradu na preporuku Sanje Maletić. Bila je lepa, atraktivna i pre svega dobar čovek! U kafani je pravila dobru atmosferu i bez snimljenih ploča! Nije mnogo ulagala u snimanje ploča, ali je stalno imala tezge, jer je bila majstor štimunga – kaže za “Alo!” naš najpoznatiji estradni menadžer Vlada Perović, kod koga je Rosita Trajanović počela svoju karijeru na estradnoj sceni. 

On kaže da je Rositu poslednji put video pre oko mesec dana.

- Družila se sa mojom ženom Suzanom Perović, a pre nepunih mesec dana je šetala kuče kod Druge ekonomske škole i svratila kod nas. Bila je raspoložena i nasmejana. Lepo smo se ispričali. U “La Kostu” je došla na preporuku Sanje Maletić. Kod mene su tada pevali mnogi, koji su kasnije postali zvezde. Aca Lukas je razbijao sredom, pre nego što je snimio svoju prvu ploču. Pevali su Luis, Saša i Dejan Matić, Aco Pejović, Rođa Raičević, Ok bend, Nedeljko Bajić Baja, Maja Nikolić i mnogi drugi. Tamo je Suzana Jovanović upoznala Sašu Popovića! Tada u kafanama nije bilo droge. Pevači su se međusobno uvažavali i jedni drugima nameštali tezge! – seća se Vlada Perović.

rosita trajanović

privatna arhiva

Rosita Trajanović sa ćerkom Sarom, Foto: privatna arhiva

Rosita Trajanović je posle teške saobraćajne nesreće na putu Mladenovac - Mali Požarevac preminula u Urgentnom centru u Beogradu. Saobraćajna nesreća se dogodila nedaleko od Vlaškog polja. Prema rečima očevidaca „pežo“, u kojem je bila Rosita direktno se sudario sa „audijem“. Njen automobil je bio potpuno smrskan, zbog čega su vatrogasci morali da seku lim da bi je izvukli. Hitna pomoć je prevezla pevačicu s teškim povredama u Urgentni centar, gde je u nedelju uveče preminula.

Dozivala u pomoć posle udesa