Ljubica Mićić
Linkedin
Ljubica Mićić

Linkedin

Ljubica Mićić, Foto: Linkedin

* Pucnjava se dogodila oko 7 sati ujutru, kada je bankarka krenula na posao

* Dok je otvarala vrata svog mercedesa, napadač joj je prišao, skinuo kacigu i zapucao!

* Policija traga za motoristom koji je sasuo metke u direktorku banke

Ljubica Mićić (40) ranjena je juče u sačekuši u Banjskoj ulici u beogradskom naselju Zvezdara.

- Njen automobil je bio parkiran desetak metara od njenog ulaza u zgradu. Dok mu je prilazila iz kontra smera, pošto je ulica jednosmerna, dojurio je čovek na skuteru. Zaustavio se pored nje, izvadio pištolj i ispalio tri metka u noge. Ona se stropoštala na ulicu, a napadač je pobegao sa lica mesta - kaže izvor iz istrage.

Policija, Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Komšija iz zgrade u kojoj živi Mićićeva je bio jedan od prvih koji su pritrčali da joj pomognu.

- Jasno su se čula tri pucnja i njen vrisak. Video sam da leži ranjena i pritrčao sam sa peškirom da zaustavim krvarenje. Policija je došla bukvalno za minut, a Hitnu pomoć smo čekali malo druže. Koliko sam video, imala je dve prostrelne rane. Bila je svesna i komunikativna. Nikada nisam čuo da je za nju ili njenu porodicu vezan bilo kakav skandal. Razvela se od muža, koji je takođe miran čovek, znam da ima ćerku, koja je trenutno na letovanju - rekao je taj komšija.

Mićićeva je prevezena u Urgentni centar, gde joj je ukazana pomoć, i ona nije u životnoj opasnosti. U međuvremenu, policija je krenula u potragu za napadačem, kojeg su očevici opisali kao krupnog čoveka, obučenog u crnu odeću. Bilo je spekulacija i da je u pitanju žena, ali su stanari ulice to demantovali.

- Dok su joj ukazivali pomoć na ulici, Ljubica je sama rekla da ne poznaje napadača - kaže jedan od njih.

Povređena bankarka isto je rekla i inspektorima. Otud je nejasno zašto je on skinuo kacigu pre nego što je zapucao.

Osim u potragu za napadačem, policija ispituje i moguće motive napada.

Pročitajte još:

 

- Njen mercedes odnet je na veštačenje, a sa okolnih zgrada uzeti su snimci sa bezbednosnih kamera. Zasada nije isključena nijedna mogućnost. Sumnja se da je napadač imao i pomagača koji mu je javio da je izašla iz zgrade. Što se tiče motiva, po svemu sudeći, radi se o opomeni. Da li su u pitanju problemi iz njenog privatnog života ili su oni poslovne prirode, pokazaće istraga - kaže izvor iz istrage.

- Ako je zaista to uradio, onda je želeo da ga ona vidi. Međutim, Mićićeva nije inspektorima pružila ni jednu jedinu informaciju koja bi pomogla da se rasvetli ovaj napad. Deluje kao da ne želi da sarađuje - kaže izvor blizak istrazi.

Stanari iz Banjske ulice žale se da je njihov kraj postao ukleto mesto poslednjih godina.

- Ovu zgradu, pored koje živi Mićićeva, sagradio je investitor Zoran Trifunović, koga je u septembru 2018. ubila Stojanka Stojanović, poznata kao baka Coka. U ulici je živeo i Neđeljko Đurović, Ubica sa Tvitera, koji je krajem januara ove godine iz čista mira nožem izbo studenta Miloša Mileusnića - rekao je jedan od stanara Banjske ulice.