Drama na aerodromu Nikola Tesla
Alo!
Drama na aerodromu Nikola Tesla

Alo!

Drama na aerodromu Nikola Tesla, Foto: Alo!

Putnici i članovi posade aviona nemačke kompanije „Lufthanza“ koji je juče ujutru trebalo da poleti sa beogradskog aerodroma ka Frankfurtu morali su da budu evakuisani nakon što je jedna osoba pozvala aerodrom i prijavila da se avionu nalazi bomba.

U letelici je bilo 130 putnika i članova posade, a među njima su bile i mlade košarkašice Srbije, koje su krenule put Španije na turnir u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo, koje se od 3. do 11. avgusta održava u Češkoj. 

 

Drama na aerodromu Nikola Tesla

Alo!

Drama na aerodromu Nikola Tesla, Foto: Alo!

Ivana Katanić (20), bek našeg tima, otkrila je u razgovoru za „Alo!“ kako je sve izgledalo na licu mesta.

- Neposredno pred poletanje pilot nam je saopštio da uzmemo stvari i izađemo iz aviona. Niko od nas u tim trenucima nije znao tačan razlog evakuacije, već smo samo nagađale. Osoblje je bilo veoma profesionalno i nisu dozvolili da se uplašimo. Nikome nije bilo ni na kraj pameti da je razlog bomba - počela je priču Ivana.

U surčinsku vazdušnu luku ubrzo je stigla kontradiverziona ekipa policije koja je proverila celu letelicu i sav prtljag.

- Tek kasnije smo saznale o čemu se zapravo radilo. Svašta nam je prolazilo kroz glavu u tim trenucima. Razne loše misli. Ma, prava filmska priča. Razmišljale smo šta je sve moglo da nam se dogodi. Ipak, hvala bogu, sve se dobro završilo - rekla je Katanićeva.

 

Drama na aerodromu Nikola Tesla

Alo!

Drama na aerodromu Nikola Tesla, Foto: Alo!

Mlada srpska košarkašica najpre je obavestila porodicu da je sve u redu. 

- Razumem brigu roditelja. Baš sam sa njima, ali i sa saigračicama iz tima, pričala o tome kako ne mogu da razumem šta je u glavi ljudima koji plasiraju lažne vesti o bombi. Bolesni umovi. Zaboga, šta ih navede da pozovu - čudi se košarkašica Srbije.


Let iz Beograda za Frankfurt, koji je bio planiran za 6.15 časova, kasnio je punih osam sati, pa su naše dame ka Nemačkoj poletele tek oko 14 časova.

U međuvremenu, dok su kontradiverzione ekipe detaljno proveravale letelicu i prtljag, policija je uhapsila Željka S. (58) zbog sumnje da je dojavio da se u avionu nalazi bomba. 

 

Drama na aerodromu Nikola Tesla

Alo!

Drama na aerodromu Nikola Tesla, Foto: Alo!

Roditelji pretrnuli od straha

Aleksandra Katanić, Ivanina rođena sestra, kaže za „Alo!“ da se veoma uplašila za sestrinu bezbednost.

- Trebalo je da krenu u šest sati ujutru, ali onda su hitno morale da napuste avion. Naši roditelji i ja smo se mnogo uplašili, ali nam je srećom Ivana odmah javila da su dobro - rekla je Aleksandra.

Bitna provera pred EP

Juniorke Srbije će na pripremnom turniru u Španiji odmeriti snage sa vršnjakinjama iz Rusije, Francuske i španskom selekcijom.

- U pitanju su odlične ekipe, koje su u samom vrhu već nekoliko godina. Cilj nam je da se na najbolji mogući način pripremimo za EP i kroz utakmice usavršimo ono što smo do sada vežbale na treninzima. Verujem da će i dobar rezultat doći uz to. Biće ovo jako bitna provera pred kontinentalni šampionat - poručila je Katanićeva. 

BONUS VIDEO:

 

PROČITAJTE JOŠ: