Lidija Stejković
Facebook printscreen
Lidija Stejković

Facebook printscreen

Lidija Stejković, Foto: Facebook printscreen

Lidija Stejković (48) iz Svrljiga, koja je 5. aprila prošle godine osuđena na godinu i po zatvora jer nije prijavila ubistvo Momčila Simonovića (59) iz sela Galibabinac, a oslobođena je optužbe da je učestvovala u samom zločinu, ponovo se u utorak našla pred sudom nakon što je apelacija ukinula prvostepenu presudu. Ona je izjavila da nije kriva i da joj sve nameštaju.

Pročitajte još:

Svirepo ubistvo se dogodilo u noći između 7. i 8. novembra 2016. godine, i za njega je prvobitno bila okrivljena Lidija. Ona se teretila da je u njegovu kuću dovela razbojnike koji su ga tukli do smrti. Prema navodima optužbe, "tipovala" je Simonovića jer je znala da poseduje novac i druge vredne stvari, pa je zloupotrebom dugogodišnjeg prijateljstva i poverenja pomogla razbojnicima koji su ga mučili, a zatim i usmrtili.

Glavni dokaz koji bi mogao da rasvetli ubistvo u Galibabincu jeste mrlja od krvi pronađena na Lidijinim frmerkama. Oko toga je na ponovljenom suđenju i vođena najveća rasprava. Ona je najpre tvrdila da se radi o tragovima krvavog kašlja Simonovića nastalih mesecima pre njegovog ubistva, kada ga je vozila do bolnice, ali je u utorak na ročištu tvrdila kako te farmerke nikada nije ni obukla. Pred novinarima se čak branila da joj sve namešteno i da je zapravo ona žrtva.

Sudski veštak ni ovoga puta nije mogao precizno da objasni kada su mrlje nastale i kako, prilikom transporta Simonovića kod lekara ili prilikom zločina. Pojasnio je da sam oblik mrlje, koji je jedinstven, govori da se pre radi o mrlji nastaloj prilikom transfera nego prilikom zločina, jer bi u tom slučaju bilo raspršivanja krvi u vidu sitnih kapljica.

Uviđaj

Alo!/Vladimir Marković

Foto: Alo!/Vladimir Marković

Motiv teškog zločina po svemu sudeći je koristoljublje. Zločinci, koji su upali u kuću Simonovića tražeći njegovu ušteđevinu, do danas nisu pronađeni. U Višem javnom tužilaštvu kažu da postoji naredba o sprovođenju istrage protiv N. N. lica zbog sumnje da su zajedno učestvovali u ubistvu Momčila Simonovića, te da policija radi po njihovim zahtevima.

Do danas nije razjašnjeno da li je Simonović imao novac u kući, i koliko. Tokom suđenja nisu pronađeni ni dovoljni dokazi za Lidijino učešće u ubistvu, pa joj je suđeno samo za neprijavljivanje zločina. Apelacioni sud je smatrao da je prvostepena presuda neodrživa, jer iako je Zavod za sudsku medicinu našao da se ne može s potpunom sigurnošću utvrditi kako je nastala krvna mrlja na njenim farmerkama, prvostepeni sud je smatrao da je to dovoljan dokaz da je bila prisutna na mestu zločina.

Srbija grca u suzama zbog muke dvoje mladih! Mnoge će iznenaditi kad vide ko je porodica! (VIDEO)

AUTOR: Alo.rs/ N.M. DATUM I VREME: 22.10.2019. 18:25 Porodica, bogata ljubavlju, ali bez svega drugog, pokazaće da je teško živeti i odgajati decu, ma koliko ih svi želeli u ogromnom broju. Foto: Youtube printscreen U potrazi za pričama, koje oslikavaju "Srbiju na dlanu", ekipa Hepi televizije naišla je na mladi par, koji je slomio i najtvrđa srca.

Ne odustajem dok pravda ne bude zadovoljena. Ajde što ga opljačkaše, ali što ga krvnički ubiše. Ona i njeni prijatelji - rekla je kroz plač posle suđenja sestra ubijenog Toplica K., pokazujući na Lidiju.

Bonus video

Prepad na teroriste - vežbe na aerodromu u Batajnici