Zoran Marjanović
Alo!/ Dejan Briza
Zoran Marjanović

Alo!/ Dejan Briza

Zoran Marjanović, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Pravni zastupnik Jane Marjanović (8) biće danas, po prvi put, ispitan u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu. Ova beogradska advokatica, koja zastupa devojčicu po službenoj dužnosti treba da se izjasni da li se dete pridružuje krivičnom gonjenju okrivljenog ili više njih za ubistvo svoje majke Jelene Marjanović.

Ovu advokaticu je maloletnoj Jani dodelio Više tužilaštvo, koje vodi postupak protiv njenog oca Zorana Marjanovića, sumnjiči ga da je 2. aprila 2016 godine ubio suprugu jelenu.

Pročitajte još:

U neposrednoj blizini mesta zločina, prema optužnici, bila je i devojčica koja je tog popodneva sa roditeljima došla na nasip Crvenka u Borči.

Zoran Marjanović je pre nekoliko dana povratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle pronalaženja brutalno ubijene pevačice u kanalu u ovom naselju nadomak Beograda i nakon što je protiv njega podneta krivična prijava za monstruozno ubistvo.

Preporučujemo još:

Privremeni staratelj maloj Jani prvo je bio Centar za socijlni rad,a onda je to pravo i dužnost preuzeo njen rođeni stric Miloš.

- Još nije doneta odluka da li će mala Jana ponovo biti saslušana - navodi osoba iz istrage iz Višeg tužilaštva.

- Za početak, dodeljen je joj je pravni zastupnik po službenoj dužnosti. Jedan od zahteva Apelacionog suda, koji je vratio po drugi put optužnicu, bio je da se dete ispita u prisustvu svog punomoćnika. Kada je prvi put davala izjavu, nije ga imala. Sada joj ga je tužilaštvo dodelilo, i to iz redova advokata.

Zoran Marjanović pušten da se brani sa slobode

M. Jošida

Zoran Marjanović, Foto: M. Jošida

Više nego interesantno moglo bi da bude današnje izjašnjavanje advokata male Jane.

- Ukoliko se priključi krivičnom gonjenju, to bi teoretski moglo da znači da i da se priključila gonjenju oca Zorana, koji je, za sada, jedini okrivljeni za ubistvo - pojašnjava izvor iz istrage.

- Ona mu je, međutim, kada je ispitana u Tužilaštvu, dala neobičan alibi. Ispričala je da se nije odvajao od nje tog tragičnog podneva i da su zajedno tražili mamu. To znači da Zoran nije mogao da počini zločin.

Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Sve ono što je zatražio Apelacioni sud da se izvede kao dokazna radnja, vraćajući po drugi put optužnicu na doradu, Više javno tužilaštvo je odradilo, osim tog novog ispitivanja devojčice.

- I svi novi dokazi idu u prilog Zoranovoj odbrani - navodi osoba iz istrage.

U ovom trenutku Tužilaštvo ima tri mogućnosti. Prvo, da po treći put podigne optužnicu protiv Zorana Marjanovića, rizikujući da ponovo bude odbačena , a drugo - da odustane od njegovog gonjenja. Treća mogućnost, koja je i možda i najizvesniija, jeste da Zoran Marjanović bude optužen sa saizvršilaštvo, a kao direktni izvršilac N.N.

Javnost će u narednih mesec dana dobiti odgovor, kada Više javno tužilaštvo u Beogradu obelodani svoju odluku.