Srbina raznela bomba kod Zvečana, uviđaj, policija, ubistvo
B.A.

 

Srbina raznela bomba kod Zvečana, uviđaj, policija, ubistvo

B.A.

Policija, ubistvo, Foto: B.A.

Užasavajuće pismo jezive sadržine koje je stiglo na adresu pokojne Dragane Ćirić, gde sada žive njeni očuh i majka, izazvalo je pometnju kako u javnosti tako i u selu u kom je živela, i još jednom podsetilo na užase koje je tada 19-godišnja učenice Ekonomske škole preživela, samo zato što je u nju bio patološki zaljubljen jedan starac.

Pročitajte još:

Stravičan zločin koji se dogodio decembra 2014. užasnuo je Srbiju. U nesrećnu učenicu Ekonomske škole, koja je živela u učeničkom domu, zaljubio se tada 66-godišnji meštanin sela Salaši, Čedomir Đurić. Tada počinje njen pakao koji će se završiti kobno.

Čedomir Đurić ju je najpre proganjao, dolazio ispred njene kuće i uznemiravao porodicu, o čemu obavestili policiju. Njegova patološka ljubomora sezala je do tih mera da je jednom prilikom Draganinom dečku uništio motor koji je bio parkiran ispred njene kuće.

Preporučujemo još:

Kako je Draganin dečko ranije ispričao, on bi umeo i njemu da pošalje poruku: "Znam da si sa njom", uporedo kada je uznemirujuće poruke slao i Dragani.

Ipak, niko nije mogao ni da pretpostavi da je će Čedomirova zaljubljenost eskalirati do te mere da će unakaziti i ubiti nesrećnu devojku.

Očuh prijavio nestanak

Milan Mitić, dečko ubijene Dragane ispričao je ranije da se sa njom poslednji put čuo u ponedeljak, kada je završila sa školom. Kazala mu je da ide u Dom za učenike, gde je stanovala, da jede i da se malo odmori.

- Nešto kasnije mi je stigla poruka u kojoj je napisala: "Jedino moje" i poslala poljupce. Oko 18.30 me je pozvala njena cimerka da pita gde je Dragana jer joj je mobilni isključen. Odmah sam otišao kod njenih roditelja pa smo zajedno krenuli u policiju - ispričao je tada momak sa kojim je bila u vezi.

Po­li­­cija je odmah pregledala sve sni­mke video-nadzora i na jednom, kod gradske pošte, spazila je Čedomira i devojku.

On je priveden u sredu uveče i u prvi mah je negirao da ima bilo kakve veze sa nestankom devojke. Međutim, policajci su pregledali njegov automobil i pronašli žensku kosu. Odmah je bilo jasno da je Čedomir upleten u njen nestanak.

Analizom DNK dokazano je da pripada Dragani, i on je odmah uhapšen

Tukao je ašovom, sipao kiselinu u usta, pa bacio u reku.

Ispostavilo se da je Dragana oko 14 sati ušla u automobil sa Čedomirom, u želji da mu saopšti da ne želi nikakav kontakt sa njim više i da je ne uznemirava. Svirepi ubica je upalio automobil i krenuo ka Salašu, mestu gde je živi njena porodica.

Međutim, na pola puta je stao, a tada je verbalni sukob prerastao u fizički. Starac je, razjaren saznanjem da ga tinejdžerka u koju je zaljubljen ne želi u svom životu, počeo udarati.

- Tukao ju je vojničkim ašovom. Polomio joj je levu ruku od batina, jagodičnu kost i usta. Slepoočnica joj je bila razbijena, oko joj je skoro ispalo... - prisetio se stravičnih detalja Draganin očuh Dragiša.

Isprebijana devojka je trpela tolike batine, da je u jednom trenutku izgubila svest. On ju je potom sa suvozačkog mesta prebacio u gepek i odvezao u šumu.

Kada mu te brutalnosti nisu bile dovoljne, izvukao je njeno unakaženo telo iz gepeka, otvorio usta i sipao sonu kiselinu u telo devojke koja je već tada bila na izdisaju.

Potom je tako unezvereno telo stavio u vojničku kesu i ostavio u šumi neko vreme. Međutim, videvši da celo selo traga za Draganom, shvatio je da bolje da telo sakrije tako što će ga baciti u reku.

- Vratio se u šumu, otvorio vreću i stavio kamenje u nju, kako bi bio siguran da će da potone, da je nikada nećemo naći - podsetio je očuh Dragiša na ranu koja nikada ne zarasta.

uhapešn manijak

privatna arhiva

uhapešn manijak, Foto: privatna arhiva

Iznerviralo ga jer mu je polomila telefon

Govoreći o motivima brutalnog zločina, kazao je da je bio patološki zaljubljen u nju i da nije mogao da se nosi sa ljubomorom i činjenicom da učenica ima dečka. On je takođe priznao da nikada nije imao ništa sa Draganom, među njima nije bilo čak ni poljupca.

Ipak, njemu je po svemu sudeći to bilo dovoljno da na tako zverski način ugasi jedan život i unesreći nekoliko porodica, a malo selo Salaš zavije u crno.

Večernje novosti pisale su tada da je Čedomir planirao da ostavi svoje imanje Dragani u nasledstvo, te da je sa njenim roditeljima dogovarao potpisivanje ugovora o doživotnom izdržavanju. Ispostavilo se da je ovo bio povod da sa devojkom održava kontakte, a da ne izazove sumnju njenih roditelja.

Zabela zatvor policija

Alo!/Masanori Jošida

Zatvor, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Ne miruje ni iza rešetaka

Da poremećeni ubica nije miran ni kada ga zakatanče, dokaz su pisma koja proteklih meseci stižu na adresu Draganine kuće.

Krajem septembra poslao je pismo adresirano na Draganinu majku Ljiljanu, u kom kaže da su za njenu smrt krivi isključivo njeni roditelji, da mu se Dragana javlja u snu i da ne voli svog očuha i majku. On takođe pominje i njenog dečka Milana, za kog tvrdi da je pijanica sa kojim ona nije htela decu.

Da stvar bude još strašnija, on obećava da će snimiti film o Dragani, jer je u zatvoru sklopio kontakt sa robijašem režiserom, ali i da će novac koji mu se odbija od penzije i odlazi Draganinoj porodici, morati da vrate i to sa kamatom.

- Ovo pišem jer mi neko naredio, a to je moja suza iz oka, moja Dragana. Da, često je u mojim snovima, priča, priča, smeje se. Sa sinom bere jabuke, on ima oko pet godina, lepota od deteta. Hoće kola, ona na kojima se obučila da vozi. Kažem joj gde sam, ona plače, srce me boli kad joj vidim suze. Ne voli vas. Sa mnom je videla Staru planinu, Golubački grad i Srebrno jezero. Otrovala se zbog majke, duga je to priča. Preneo sam njene reči - neki su detalji iz pisma.

Uz to, Čedomir je iz zatvora poslao još jedno pismo, ali ovog puta namenjeno Dragiši, njenom očuhu. Poučen iskustvom sa prethodnom pošiljkom, Dragiša je kazao poštaru da vrati to pismo i da mu više ne donosi pošiljke iz zatvora.