Sahrana u Novom Sadu
Alo!/Masanori Jošida
Sahrana u Novom Sadu

Alo!/Masanori Jošida

Sahrana u Novom Sadu, Foto: Alo!/Masanori Jošida

U oproštajnoj sali nalaze se sanduci od kojih se oprašta brojna rodbina i prijatelji. Mirjana će biti sahranjena u belom sanduku i sa belim cvećem, a ispred groblja je u pripravnosti i ekipa hitne pomoći.

Goran Janković

facebook.com

Poslednjem ispraćaju prisustvuje i stariji desetogodišnji sin, koji je inače bio svedok ovog monstruoznog zločina.

Za ovaj stravičan zločin osumnjičen je Goran Janković, Mirjanin suprug, koji je uhapšen na jednom brodu posle tri dana potrage.

On se tereti za trostruko ubistvo, koje je inače počinio pred decom.

Sahrana u Novom Sadu

Alo!/Masanori Jošida

Sahrana u Novom Sadu, Foto: Alo!/Masanori Jošida

"Tata nije bio ovde"

U Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu juče je Jankoviću je određen pritvor do 30 dana zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, opasnosti od ponavljanja dela i uznemirenja javnosti.

PROČITAJ JOŠ:

On je izneo odbranu na saslušanju, u prisustvu branioca po službenoj dužnosti.

Goran Janković sumnjiči se da je u petak rano ujutru došao u kuću Pajića u novosadskom naselju Telep i macolom koju je poneo sa sobom, brutalno isprebijao najpre Branislava Pajića a potom i žene. To zlodelo počinio je naočigled svojih maloletnih sinova, a potom im je zapretio da ne smeju reći da je "tata bio ovde".

Sahrana u Novom Sadu

Alo!/Masanori Jošida

Sahrana u Novom Sadu, Foto: Alo!/Masanori Jošida

Sin je odmah po odlasku Jankovića pozvao svog ujaka i ispričao mu da je tata ubio mamu, babu i dedu. Policajci koje je alarmirao dečakov ujak u kući su zatekli užasavajuću scenu - prostorija je bila toliko krvava da u prvi mah nisu mogli da ustanove kojim je oružjem počinjeno trostruko ubistvo.

Goran Janković

Facebook

Od petka ujutru pa sve do ponedeljka prepodne, Janković je proveo u bekstvu skrivajući se na jednom brodu na Dunavu. Otkrilo ga je to što je noću palio televizor, što su uočili lađari i pozvali vlasnika broda. On je zatim to dojavio policiji koja je već uveliko češljala teren u okolini tražeći Jankovića.

Ubrzo su mu stavljene lisice, prilikom čega Janković nije pružao otpor. Kod njega je pronađen nož za koji se ispostavilo da ga je pronašao na brodu.

Mediji su juče preneli da je novosadskoj policiji nakon hapšenja Janković priznao zločin, navodeći da je bio iznerviran zato što ga je žena 11. maja prijavila za nasilje u porodici. Podsetimo, on je imao zabranu prilaska supruzi Mirjani.