Tragedija u Bečeju
Alo.rs
Tragedija u Bečeju

Alo.rs

Tragedija u Bečeju, Foto: Alo.rs

Kristina Kulčar (31), koja je u šestom mesecu trudnoće, vilama je ubila svekrvu Iboju Varga (59) u dvorištu porodične kuće u selu Poljanice kod Bečeja.

Hitna pomoć

Alo!/ Masanori Jošida

Stravičan zločin dogodio se u ponedeljak oko 9 ujutru. Kristina je najpre u kući nožem ubola svekrvu, a onda ju je na dvorištu zverski dotukla vilama!

Muž: Lečila se na psihijatriji

Kristina Kulčar je rodom iz Bačkog Petrovog Sela, a sa Zoltanom je živela nevenčano sedam godina. On kaže da je primetio da sa njom nešto nije u redu još dok su se zabavljali, ali da nije znao da je toliko opasno. Oboje iz prvog braka imaju dve ćerke.

- Kasnije sam saznao da se ranije lečila na psihijatriji. Bila je agresivna prema meni, čudno se ponašala. Roditelji su rekli da je malo nervozna i da ne pridajem tome značaj - kaže Zoltan.

Ibojin sin Zoltan Varga (41) zatekao je majku u lokvi krvi u dvorištu porodične kuće u selu Poljanice.

- Doživeo sam užas! Majku sam video ispred kapije u lokvi krvi. Inspektori su mi rekli da je ubodena više od deset puta. Kristina je majci najpre u kući zarila nož. Iboja je počela da beži ka kapiji, ali je Kristina uspela da je stigne i obori je na leđa. Stala joj je na obe ruke i ubadala je vilama. Prizor je bio mučan. Izbila joj je jedno oko, ubadala ju je vilama u vrat i u grudi. Majka je preminula na licu mesta. Kada su lekari Hitne pomoći pomerili njeno telo, videli su dopola zariven nož u njenim leđima. Komšinica koja me je pozvala je sve videla, ali nije smela da joj priđe - priča za „Alo!“ Ibojin sin Zoltan, koji od šoka još ne može da dođe sebi.

On kaže da je Kristinu zatekao na jednoj poljani sa dvojicom sinova.

Otac joj zabranio da pije lekove

Kristina Kulčar je tri puta ležala na odeljenju neuropsihijatrije u Novom Sadu, a nakon toga je prebačena u Specijalnu bolnicu za psihijatrijske bolesti „Sveti Vračevi“ u Novom Kneževcu.

- U Novom Kneževcu je ležala pola godine. Kada su me pozvali iz bolnice, nisam hteo da potpišem papire za otpust. Međutim, to su uradili njeni roditelji, koji žive u Nemačkoj. Faksom su poslali potpis za otpuštanje iz bolnice. Njen otac mi je rekao: „Nemoj da je teraš da pije lekove, moja ćerka nije luda! Treba da ih baci.“ Zvao sam ih da dođu iz Nemačke - kaže Zoltan.

- Kada sam pitao šta je uradila, odgovorila mi je smešeći se: „Ubila sam ti majku“. Rekao sam joj: „Ne vredi da bežiš, sada će doći policija.“ Tako je i bilo, stavili su joj lisice na ruke i odvezli je. Srećom, sinovi ništa nisu videli - kaže vidno potreseni Zoltan.

On je potvrdio da je njegova supruga Kristina Kulčar psihijatrijski bolesnik, ali da kobnog dana ništa nije slutilo na tragediju.

- U ponedeljak smo ustali, popili kafu, sve je bilo normalno. Majka i supruga su pričale da ne treba da kuvaju, pošto je ostao ručak od nedelje, već da će pospremati kuću. Komšije su mi ranije govorile da se njih dve svađaju kada ja odem na posao.

U ponedeljak, tačno u 8.57, zvala me je komšinica, prijateljica moje majke. Rekla je da dođem odmah kući, da je Kristina napala majku vilama. Šef sa farme kod Bečeja, gde radim, povezao me je kući, a Hitnu pomoć smo sreli na putu, vozili su ispred nas. Kada sam stigao, video sam užas u dvorištu - kaže Zoltan, koji sa Kristinom ima dva sina, od četiri i dve godine.

Telo Iboje Varga poslato je na obdukciju, dok je Kristina Kulčar smeštena u zatvorsku bolnicu, pošto je u šestom mesecu trudnoće.

Nesreća, saobraćajna nesreća, saobraćajka, sudar

Shutterstock