Hitna pomoć
Alo.rs/M.Š.
Hitna pomoć

Alo.rs/M.Š.

Hitna pomoć, Foto: Alo.rs/M.Š.

Pre nesreće trojica nerazdvojnih drugova uzela su kola marke ,,Pežo,,od oca jednog od njih i drugog dana Uskrsa nakon uranka oko 22 sata rešili da se provozaju do jezera. Iz nepoznatih razloga uz pretpostavku da su vozili prebrzo, na neosvetljenoj deonici koja je ispresecana krivinama, sleteli su sa puta i sa visine od oko 10 metara preko nepristupačnog terena od granja i drveća sa strme litice pravo u vodu jezera Veliki Zaton.

Stravičan prizor primetio je vozač automobila koji se u tom trenutku na sreću zadesio iza njih i krenuo u spasavanje mladića. Za sada se još uvek nagađa i predpostavlja da dvojica nisu bila vezana sigurnosnim pojasevima pa su kroz otvorena vrata usled tumbanja automobila izleteli iz auta, dok je devetnaestogodišnii B.I. ostao u kolima koja su vrlo brzo nestala pod vodom.

L.G. star sedamnaest godina jedini je bio u tom trenutku u svesnom stanju i pokušao je da ispliva, dok je V.Đ (17) bio bez svesti kada je izleteo iz automobila i upao u hladnu vodu. Na svu sreću oni su spaseni i odmah prevezeni na odeljenje Hitne pomoći majdanpečkog Doma zdravlja, sa lakšim telesnim povredama, dok su pripadnici Policije Majdanpek i Vatrogasne jedinice i Doma zdravlja uzaludno pokušavali da lociraju i pronađu automobil u kome je ostao nesretno nastradali momak B.Đ.(19).

Do duboko u noć pretraživano je čitavo priobalje Majdanpečkog jezera Veliki Zaton i okoline ali sve je bilo uzalud.

Na lice mesta došla je majka nastradalog momka, Vesna Ilić i mlađi brat J.I. čiji su krici dozivanja sina iz sveg glasa odjekivali cele noći kraj jezera Veliki Zaton.

"Bogdane vrati se molim te… probudi se...", odzvanjali su kroz noć vapaji, zapomaganje i molba nesretne majke devetnaestogodišnjeg B.I. koju je sve vreme kroz plač tešio mladji sin Jovan.

"Ne mogu ovo da prihvatim. Ne čekajte, idite nađite ga molim vas…ja ne mogu da izdržim vratite mi sina … Ubiću se odmah ako se ne pojavi moj sin, moj prvenac...", kukala je nutešna majka Vesna na sav glas, koja živi sa dvojicom sinova i koji su joj sve u životu. Inače, Vesna Ilić je zaposlena u Opštinskoj upravi u Majdanpeku.

"Ovo je strašna tragedija, ne mogu da poverujem da se ovo dogodilo", kroz plač je ponavljala školska drugarica iz razreda nastradalog mladića koja je sa grupom drugova i drugarica odmah stigla na mesto nesreće.

U neverici su i ostali koji su protekle noći čim stigli na mesto tragedije želeći da na bilo koji način pomognu. Otac druga trojice mladih majdanpečana čiji se sin nalazi u Beogradu, nije mogao da prihvati da se ovo dogodilo.

"Družio se sa mojim sinom,dete mi je dolazilo u kuću sa bratom i ostalima iz društva. Slab sam na sve njih. Braća Bogdan i Jovan su posebno dobra deca", vidno potresen rekao je za Informer otac jednog od njihovih drugova.

Budući da se tragedija dogodila duboko u noć i da je zbog nepristupačnog terena bilo nemoguće bilo šta učiniti do jutra, čekuje se dolazak Ronilačke ekipe jedinice Žandarmerije.

Inače, prema nezvaničnim informacijama nastradali mladić B.I.(19) za koga se predpostavlja da je upravljao automobilom, još uvek nije imao vozačku dozvolu, već je ovih dana pohađao obuku za vozače.