Surčin
Alo!/ Masanori Jošida
Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva, Foto: Privatna arhiva

Tela ubijene porodice izvučena su oko 23 sata sinoć uz pomoć pripadnika Ronilačke jedinice Žandarmerije i vatrogasaca. Tela muškarca i dve starije žene bila su u poodmakloj fazi raspadanja u septičkoj jami zatvorenoj betonskim blokom, koja se nalazi u zapuštenom delu dvorišta iza tržnog centra u Surčinu.

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

Njihov nestanak policiji je prijavljen 10. juna. Ubijeni N. Š. bio je poslovni saradnik Dragoslava Jovanovića. 

Surčin

Alo!/ Masanori Jošida

Surčin, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Za trostruko ubistvo osumnjičen je upravo Dragoslav Jovanović, koji je prošle nedelje nasred ulice pucao u svoju suprugu Teodoru Jovanovič (25), pred njihovim jedanaestomesečnim detetom koje je bilo u kolicima. Nesrećna žena tom prilikom je zadobila tri prostrelne rane, dve u grudi i jednu u ruku, i teško je povređena, ali je u stabilnom stanju. Jovanović se, misleći da je ubio suprugu, dao u beg kroz park u Bloku 45, međutim policajc koji je bio u blizini zločina pojurio je za njim, i Jovanović je u panici pucao sebi u glavu. On je ubrzo prevezen u bolnicu, ali je nakon četiri dana, borbe lekara za njegov život, preminuo.

Tedora i Dragoslav Jovanović

MUP

 

Jovanović je u suprugu pucao jer ga je dva meseca pre toga prijavila za nasilje u porodici, ostavila ga i sa detetom prešla da živi kod roditelja. Tek nakon zločina otkriveno je da je devojka godinama trpela torturu i batine od njega.

Radnica perionice razotkrila zločin

Da je Jovanović povezan sa trostrukim ubistvom, policiji je razotkrila radnica perionice kojoj je Dragoslav rekao da drži jezik za zubima". Ona je u njegovom automobilu videla lokve krvi. Ubrzo je nađen i mobilni telefon nestalog Š. N. Troje rođaka nestalo je 10. juna. Š. N. je bio Jovanovićev poslovni saradnik.

Surčin

Alo!/ Masanori Jošida

Surčin, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Policiju je o ovom slučaju obavestio Dragoslavov otac, Ljubomir Jovanović - Stakleni, inače prijatelj Ljubiše Buhe Čumeta, svedoka saradnika. Ljubomir je ispričao šta zna, a radnica perionice je to potvrdila. Nezvanično, kao motiv trostrukog ubistva spominju se međusobni neraščišćeni računi. Kako navode mediji, Ljubomir Jovanović Stakleni je bio poznat po burnoj prošlosti i bahatom ponašanju.

Dragoslav Jovanović Stakleni prvi s leva

Privatna arhiva

 

Kao svedok pokušaja atentata na Čumeta u Surčinu 3. avgusta 2002, kad je ubijen Ivica Nikolić, dobio je status zaštićenog svedoka. Često je bio umešan u pucnjave, a hapšen je i zajedno sa svojim drugim sinom Gvozdenom.

Surčin

Alo!/ Masanori Jošida

Surčin, Foto: Alo!/ Masanori Jošida

Stakleni, i njegov sin Gvozden privedeni su 2016. godine ispred beogradske Palate pravde nakon što je policija kod njih pronašla pištolj, kao i značku Žandarmerije.

PROČITAJTE JOŠ: