Jajinci
E-stock/ Mirko Rodić
Jajinci

E-stock/ Mirko Rodić

Jajinci, Foto: E-stock/ Mirko Rodić

Nepoznata osoba aktivirala je ručnu bombu i bacila je u dvorište porodične kuće Ivana K. (30) u Jajincima! Kako saznajemo, niko od ukućana nije povređen, ali je troje dece premrlo od straha, dok je pas uginuo, a automobil „mercedes“ je oštećen usled kiše gelera.

Pročitajte još:

Kako saznajemo, eksplozija je odjeknula juče, oko 1.50 ujutro, u ulici Vukosave Oljače u beogradskom naselju Jajinci. Nepoznata osoba bacila je bombu i pobegla u nepoznatom pravcu.

Hronologija

Na meti sudije, fudbaleri i preduzetnici
- februar 2012 - Na rodnu kuću poznatog fudbalera Dragana Stojkovića Piksija u Nišu bačena je ručna bomba kašikara, dok se u kući nalazila njegova majka Desanka, koja, srećom, nije povređena.

- novembar 2012 - Bačena je bomba u dvorište kuće Tomislava D. iz Niša, poznatog građevinskog investitora, a oštećeni su fasada i automobil

- marta 2016 - Na porodičnu kuću sudije Osnovnog suda u Požarevcu Dragana Paunovića bačena je bomba, ali, srećom, niko nije povređen.

- novembar 2018 - U dvorište Adnana Mušovića, preduzetnika iz Prijepolja, bačene su dve bombe koje su uništile dva automobila, dok je vatra oštetila njegovu i komšijinu kuću.

Prema rečima našeg izvora, reč je o dvorištu porodice sa tri deteta.

- Ivan K. se bavi nekretninama, ali je dobar čovek i cela porodica je fina. Komšije ih poštuju. Velika je sreća da je tragedija izbegnuta, jer je u kući bilo troje Ivanove dece.

Priča se da ovo nije prvi put i da mu je pre nekoliko meseci takođe bačena bomba. Ovom prilikom oštećen je „mercedes“, koji se nalazio u blizini, a njihov pas je preminuo usled povreda - navodi izvor blizak istrazi.

Ekipa „Alo!“ bila je na licu mesta, ali nisu uočena veća oštećenja u dvorištu, u kojem se nalazi boks sa psom.

- Moguće je da su imali dva psa, pošto se jedan nalazi u boksu i živ je. To je porodična kuća. U dvorištu se nalaze trambulina, dečje igračke, kao i veliki travnjak - navodi jedan od komšija.
Policija radi na utvrđivanju identiteta napadača. Kada smo pokušali da razgovaramo s porodicom, iz kuće je izašao muškarac i doviknuo nam je da se sklonimo. Nije poznat razlog zbog kojeg je eksplozivna naprava bačena u dvorište u Jajincima niti da li vlasnik kuće poznaje napadača odranije.