Automatska puška Kalašnjikov AK-47
Profimedia
Automatska puška Kalašnjikov AK-47

Profimedia

Automatska puška Kalašnjikov AK-47 , Foto: Profimedia

Tužilaštvo navodi da je 10 osumnjičenih priznalo izvršenje krivičnih dela, nakon čega su zaključili sporazume koje je prihvatio sudija za prethodni postupak Posebnog odeljenja Višeg suda u Beogradu (Specijalnog suda) i doneo pravnosnažne presude.

Prema sporazumima osuđeni su Saša Krajinović, Dragan Gašić, Danilo Danilović, Dimitrije Đurđević, Milan Balać, Dimitrije Cvjetićanin, Borislav Mijalčić, Radovan Grujić, Nemanja Kosanović i Mirko Ostojić.

Oni su priznali izvršenje krivičnih dela – udruživanje radi vršenja krivičnih dela i nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Te sporazume je sudija za prethodni postupak prihvatio i doneo pravnosnažne presude kojima su svi okrivljeni osudjeni na kazne zatvora u rasponu od 1 do 4,5 godine zatvora i na novčane kazne,

Uhapšeni su 15. novembra 2016. godine, jer je kod članova ove grupe nađeno devet kilograma plastičnog eksploziva, 20,7 kilograma TNT eksploziva, sa više desetina električnih detonatora, 111 ručnih bombi, 12 ručnih protivtenkovskih bombi, dve zolje, 10 tromblonskih mina, osam automatskih puški, dve poluatomatske, jedan puškomitraljez, šest pištolja, dva karabina, jednu malokalibarsku pušku, 6000 komada municije, jednu protivtenkovsku minu i ostali prateći pribor.

Nakon hapšenja, ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović saopštio je da je na području Apatina i Sombora razotkrivena i uhapšena grupa koja je prodavala, distribuirala i koristila različito naoružanje.

Tagovi

Komentari (1)

Gradjani Pirota

23.03.2017 15:49

Postovani novinari molim vas dodjite malo u pirot i prikupite informacije o pirotskoj grupi na cijem celu je presednik opstine sa kriminalcima iz pirota koji su izgradili imperije...Vucicu hapsi bagruuu pokrali su sve sto su imali i tigar ad je pun lopova,takodje i u michelinu se radnici ubacuju preko para i iz rodbinskih veza...Uzas na ulici nikad vise droge nasilje kriminal spasite nas novinari pirot je kolumbija na jugu drzave...sa imigrantima takodje trguju i prave ogromne sume novca!