Urgentni centar, bolnica
Alo!/ Dejan Briza
Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

"Lekari u kruševačkoj bolnici su nas uveravali da je to što se dešava Tamari sasvim normalno kod trudnica, govorili su kako ima napad bubrega, sumnjali su da je krenuo kamen, a ona je umirala od sepse! Siguran sam da bismo izbegli katastrofu da su doktori u Kruševcu reagovali na vreme i da su nam rekli da ne znaju šta je s njom... Izgubili smo mladu i zdravu ženu i lepog dečaka..."

Ovim rečima počinje svoju ispovest Lazar Milić, suprug Tamare Milić, koja je 1. avgusta u sedmom mesecu trudnoće preminula od sepse u KC Niš. Tamara je prethodno četiri dana bila smeštena na ginekologiji kruševačke bolnice, nakon čega je u životnoj opasnosti i stanju već razvijene sepse prebačena u Niš.

PROČITAJ JOŠ:

Tamarin suprug Lazar kaže da ona nije imala nikakvih problema u trudnoći, radovali su se, čekali dečaka, a onda se dogodila tragedija.

- U kruševačku bolnicu je primljena 20. jula, imala je bolove u predelu levog bubrega. Uveravali su nas da to nije ništa i da se kod trudnica često javlja napad bubrega. Odmah tog dana počela je i da povraća, imala je temperaturu i tamo su je držali četiri dana bez ikakvog jasnog odgovora. Sumnjali su da je u pitanju zapaljenje bubrega, pa su mislili da je krenuo i kamen. Tamo je nisu gledali i pazili, išao sam sam da je presvlačim i kupam. Pomagale su joj druge trudnice, čak i kad su tražile pomoć od sestara, one su vikale na njih i govorile "nije tebi ništa, nemoj da se prenemažeš" - priča Lazar.

Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

On dodaje da je četvrtog dana insistirao da je pošalju za Beograd, ali je Tamara bila u toliko lošem stanju da ne bi preživela put do Beograda, pa su je transportovali u Niš.

- U KC Niš su nam rekli da je životno ugrožena i da je neizvesno šta će biti, oni sumnjaju da je iz levog bubrega došlo do ulaska bakterija u krv, što je izazvalo sepsu. Još uvek je misterija odakle njoj bakterija u krvi i odakle je krenulo. Kao uzrok smrti navodi se otkazivanje pluća, ali čekamo nalaze obdukcije. Za lekare u Nišu ne mogu da kažem ništa loše, oni su dali sve od sebe i trudili su se maksimalno, ali na kraju nije bilo pomoći - jedva govori Lazar.

On tvrdi da su analize u kruševačkoj bolnici kasno urađene, kao i da je siguran da bi se tragedija izbegla da se ranije reagovalo.

- U jednom momentu u niškoj bolnici Tamarino stanje je krenulo nabolje, ali ono je, nažalost, drastično degradiralo i na kraju smo izgubili i dete i nju. Izgubili smo najmilije, venčali smo se 6. juna, ni dva meseca nismo u braku... Ovo je velika tragedija za celu porodicu, voleo bih da se ovo više nikome ne desi - zaključuje Lazar.

Urgentni centar, bolnica

Alo!/ Dejan Briza

Urgentni centar, bolnica, Foto: Alo!/ Dejan Briza

Na pitanja koja su novianri kruševačkoj bolnici uputili u subotu još nisu dobili odgovor, a ranije je iz Ministarstva zdravlja rečeno da je obaveštena inspekcija.

- Čekamo analize obdukcije, nakon toga ću se konsultovati s nekim pravnim timom o eventualnoj tužbi, ali nemam utehu u tome. Želeo bih da se skrene pažnja na problem u kruševačkoj bolnici i da se ovakva tragedija ne ponovi nikome. Ne želim da Tamarina smrt bude uzaludna, već da sprečimo buduće tragedije - ističe on.

BONUS VIDEO:

 

Komentari (1)

BB

06.08.2019 06:06

Nase saucesce.Zalosno.DOKLE VISE? UVEK ISTE RECI! NE ZNAJU ODAKLE JE POCELO, NI KO JE KRIV , BILA ZDRAVA ALI JE NECIJOM GRESKOM VISE NEMA!!!!!!!!!? Ja sam TAJ PAKAO PREZIVELA, jedna od retkih! Zaradila sam sepsu pri porodjaju na carski rez .ISTE RECI SU MI SESTRE UPUCIVALE, da mi nije nista i da sam razmazena, a bila sam zivotno ugrozena! Moze da razume koje su to muke samo onaj ko je to proziveo i preziveo! STOP BAHATOSTI I NESTRUCNOSTI U ZDRAVSTVU!!!!!!