Selo Trasmož
Foto: Youtube/ZARAGOZA TELEVISIÓ
Policija, udes

Alo!/Marko Metlaš

Ilustracija, Foto: Alo!/Marko Metlaš

Pročitajte još:

 

Uz najbližu rodbinu: majku Joricu, oca Jovicu, mlađeg brata Veljka, od tek stasalog mladića oprostili su se njegovi vršnjaci iz pirotske Mlekarske škole "Dr Obren Pejić", Temštani, rodbina iz Pirota i Zaječara, staro, mlado..., svi koji su ga znali.

A znali su ga mnogi, baš po njegovoj dobrodušnosti i agilnosti da pomogne porodici koja živi u veoma skromnim uslovima u pomoćnoj zgradi seoske škole "Učitelj Stojan". Srđanovim odlaskom na put bez povratka, otišla je i uzdanica Đošićevih. Majka Zorica pod jakim sedativima i isplakanih očiju stalno je ponavljala njegovo ime; kraj odra i kasnije u povorci, dok se otac Jovica nekako drži, ali čim otvori usta da nešto izusti, brizne u plač i jedino što ponavlja jeste da je Srđan bio nada cele familije. Ne pamte Temštani ovakvu pratnju niti da je nekada ovako surovo prekinut nečiji mladi život.

Preporučujemo i ovo:

 

Srđanovi drugari iz razreda i drugarice za njega imaju samo reči hvale, baš kao i Temštani. Porodica Đošić se u Temsku naselila pre nekoliko godina, kada je u udaljenijem Toplom dolu ukinuta škola. Bez posla, bez njiva i livada, stoke, Jovica i njegova supruga Zorica, se izdržavaju nadničarenjem po selu. Radili su i rade poslove koje niko drugi ne želi. Oskudica je odavno zakucala na vrata, pa su Temštani Đošićima u ovim najtežim trenutcima priskočili u pomoć.

 

Minule subote, posle podne, Srđan je biciklom sa još dvojicom drugara otišao kod rođaka u selo Blato. Pošto su malo odocnili, rođaci su mu predložili da prespava i da se sutradan vrati u Pirot i Temsku, ali je on odlučio da ipak krene. Oko 23 časa, na izlazu iz Blata, ukradenim automobilom na njih je naleteo Milan Ć. (39) i pokosio ih. Najteže povrede zadobio je nesrećni Srđan , koji je izdahnuo na licu mesta, dok je njegov nekoliko godina stariji druga Martin prošao sa lakšim povredama. Trećeg drugara, pomahnitali vozač, koji je poznat policiji po raznim nedelima , na svu sreću je promašio.