lov, lovac
Shutterstock
lov, lovac

Shutterstock

lov, lovac, Foto: Shutterstock

Naime, kako je objasnio direktor Klinike za kardiologiju u Nišu, dr Dragan Milić, u takvim situacijama dobro je imati takozvanu "Ersmahovu povesku", kojom treba povezati nogu na deset centimatara iznad povrede.

- Razumljivo da ovi ljudi to nisu imali kod sebe, ali može poslužiti i kaiš, važno je samo dobro stegnuti nogu i krvarenje će prestati - navodi dr Milić.

Kako on objašnjava da je to učinjeno kako treba, sigurno bi mu bila spašena glava, a najgore što bi moglo da se dogodi jeste da dođe do amputacije noge.

Preporučujemo:

- Naravno, tu je i ključno da se na vreme dođe do zdravstvene ustanove – napominje dr Milić.

Podsetimo, ova tragedije dogodila se juče oko 12 sati u lovu u ataru sela Kaletinac, kada je hicem iz lovačke puške pogođen u butinu, a iskrvario je na putu do Zdravstvene stanice u Donjem Dušniku.

Kobni hitac, kako se osnovano sumnja, ispalio je drugi lovac M.Č. koji je sa P.M. bio u lovu na divlje svinje. Prema prvim nalazima istrage u pitanju je nesrećni slučaj, ali će tačan i zvaničan uzrok stradanja biti poznat pošto policija i nadležno tužilaštvo obave uviđaj i ispitaju sve okolnosti.

Pročitajte još: