Panorama Obrenovca
Alo / GO Obrenovac
Panorama Obrenovca

Alo / GO Obrenovac

Panorama Obrenovca, Foto: Alo / GO Obrenovac

Više tužilaštvo u Beogradu podiglo je optužnicu protiv Mileve Martinov (28) i njenog dečka Nenada Petrovića (36), koji su gotovo pune dve godine u svojoj kući u naselju Veliko polje kod Obrenovca držali u zatočeništvu, zlostavljali i zverski mučili Jelenu V. (28) iz okoline Pančeva.

Pročitajte još:

Prema informacijama, supružnici iz pakla su optuženi za krivično delo trgovine ljudima u saizvršilaštvu, za koje je zaprećena kazna do 10 godina zatvora, ali ukoliko se tokom postupka dokaže da je žrtva pretrpela i teške povrede, zlostavljači bi mogli da budu kažnjeni i sa 15 godina.

Slučaj koji je zgrozio Srbiju otkriven je sredinom oktobra prošle godine, kada je policija nakon anonimne dojave upala u kuću Mileve i Nenada i zatekla jeziv prizor. Nesrećna žena bila je u očajnom zdravstvenom stanju, a detalji zverskog mučenja koje je preživela šokirali su i najiskusnije inspektore.

Preporučujemo i ovo:

- Jelena je ispričala da je kod svojih mučitelja pronašla utočište nakon što je pobegla iz svoje porodične kuće, gde je takođe trpela nasilje. Prvih nekoliko meseci su se lepo slagali, ali je nakon toga u kući zavladao pakao zbog Milevine ljubomore. Jelenu je počela brutalno da zlostavlja, kako fizički tako i psihički, a ubrzo se svemu priključio i Nenad. Pored batinanja, čupali su joj nokte, terali da jede izmet, a čak ju je Mileva navodno i silovala metlom - ispričao je izvor nakon hapšenja supružnika iz pakla, dodajući da su scene zverskog mučenja sve vreme gledala i njihova maloletna deca.

Neviđena tortura

Nakon što je pokrenuta istraga protiv mučitelja, utvrđeno je da je njihova robinja teško obolela i da ima karcinom, a na saslušanju pred tužiocem ona je ponovo govorila o torturi koju je prošla.

- Toliko su me mučili da sam ih molila da me ubiju. Jednom sam pokušala da pobegnem, ali sam se plašila da će me uhvatiti. Dovodili su neke muškarce da imaju seks sa mnom i za to uzimali pare, a terali su me i da prosim - navodno je ispričala nesrećna Jelena na saslušanju.

Mileva ćutala na saslušanju

Nakon hapšenja, Mileva Martinov nije želela da iznosi odbranu, već je odlučila da se brani ćutanjem, kao i njen nevenčani suprug. Njima je sredinom marta produžen pritvor, a tužilaštvo je u optužnici predložilo sudu da ih oboje proglasi krivim i osudi na kaznu propisanu zakonom.