ZA SINOV DUG OD PAR HILJADA SU MU UZELI 100.000 EVRA I STAN Tokom suđenja bivšem "čoveku godine" isplivali jezivi detalji o zelenašima!

U nastavku suđenja Draganu Roloviću (58), bivšem direktoru Zavoda za vaspitanje dece i omladine Beograd, koji je pre dve godine ranio hicima iz pištolja Vladimira Kopeckog (43) u restoranu "Nova Talija" u naselju Žarkovo, sudsko veće Ivane Ramić pogledalo je fotografije koje prema rečima Rolovićeve odbrane dokazuju da su on i njegov sin Kopeckom isplaćivali zelenašku kamatu.

Dragan Rolović, pucnjava u Žarkovu
Dragan Rolović, pucnjava u Žarkovu, Foto: Facebook/Printsreen

Naime, prema rečima optuženog zelenaši su od njega za sedam godina na ime duga njegovog sina od svega nekoliko hiljada evra uzeli čak 150.000 evra i stan, ali se tu nisu zaustavili. Nastavili su da ga primoravaju da se zadužuje iz straha za živote najmilijih, budući da su mu zelenaši pretili, i na sve su čak i fizički povredili Rolovićevog sina jedinca.

Na ovonedeljnom pretresu branilac optuženog advokat Boško Žurić priložio je dokazni materijal pronađen u telefonu Kopeckog, a koji ukazuje da su se nesporno dogodile novčane transakcije između sina optuženog i oštećenog.

- Draganov sin je preko naloga u kladionici "Mocart" isplaćivao novac Kopeckom shodno svojim trenutnim mogućnostima. Imamo više desetina skrin šotova koji potvrdjuju da je Kopeckog na određenom isplatnom mestu spomenute kladionice čekao spreman novac- rekao je advokat Žurić.

Da li ste čuli da je neko koga poznajete imao iskustva sa zelenašima?

Ukupan broj glasova: 117

 • Ne, nisam: 32% (38)
 • Nažalost, jesam: 68% (79)

Na istom pretresu, branilac optuženog je pokazao i dve fotografije, takođe iz mobilnog telefona Kopeckog, a na kojima se vidi slomljeni prst Rolovićevog jedinca. Prema navodima odbrane prst mu je slomio Kopecki da bi poslao jasnu poruku Roloviću da je spreman da njega i njegovu porodicu fizički povredi ukoliko mu ne isplate, do zadnjeg dinara, zelenašku kamatu.

Optuženi je pre pet godina bio "čovek godine"

Dragana Rolovića je Ministarstvo za rad, boračka i socijalna pitanja 2015. godine nagradio zbog "izuzetnog zalaganja". On je tada poneo titulu "Čovek godine". Ujedno, on je i jedan od osnivača PIT programa koji je napravljen pre 15 godina za decu ulice, odnosno za one koji su prošli sve što sistem socijalne zaštite može da ponudi, ali se nigde nisu zadržali.

- Za sedam godina na ime nepostojećih dugova svog sina Kopeckom i njegovim pajtosima reketašima sam isplatio više od 150.000 evra i prepisao im stan i drugu imovinu. Više puta sam ih prijavljivao policiji. Kopecki mi je preko sina poručivao da će mi polomiti noge i ruke, a da će moje dete završiti u kolicima. Nekoliko dana pre pucnjave mom detetu su polomili prst, a onda sam se čuo sa Vladimirom i dogovorili smo se da se nađemo i vidimo kako ćemo da rešimo problem jer para više nemam - ispričao je ranije Rolović, koji je na suđenjima veoma skrušen jer stalno iznova prolazi kroz agoniju, budući da je sada na optuženičkoj klupi, a da je prethodno uživao veliki društveni ugled.

Rolović je odmah posle hapšenja nakon pucnjave priznao da je dva puta pucao u Kopeckog, s tim da je istakao da nije imao nameru da ubije Kopeckog već da je pištolj potegao u samoodbrani, i to u trenutku kada je Kopecki krenuo da ga napadne jer je odbio da mu prepiše kuću u Baru.

BONUS VIDEO:

- Samo sam hteo da rešimo problem. Nisam došao s namerom da ga povredim ili ubijem. Pitao sam ga šta treba da uradim da me on i ostali ostave na miru, a on mi je rekao da treba da mu dam novac. Rekao sam mu da su mi sve uzeli, a on mi je odgovorio da se snađem ili mogu da zaboravim na porodicu. Tražio mi je 30.000 evra ili da mu prepišem deo kuće u Baru .Čuo sam kako Vladimir nekome preko telefona govori: "Tu sam s majmunom koji mi duguje pare. Ima kuću u Baru koju deli s braćom, kako da mu ja to uzmem." Uplašio sam se kad je prekinuo vezu jer se uz psovke uhvatio za džep i krenuo ka meni. Izvadio sam pištolj i pucao - rekao je ranije u svojoj odbrani bivši direktor.

Dragan je objasnio pred sudom da je pištolj iz kojeg je pucao u Kopeckog bio u vlasništvu njegovog oca, kao i da mu je policija prethodno oduzela njegov pištolj.

- Imao sam pištolj i dozvolu za držanje, ali mi je to oružje oduzeto početkom godine, kad sam ga odneo sa sobom u zgradu policije da prijavim probleme s reketašima. Zbog toga sam osuđen uslovno. Nekoliko meseci kasnije, u očevoj kući sam pronašao lovačku pušku i pištolj koji sam poneo sa sobom - rekao je Rolović.

Povezane vesti

 • Korisnik: zagor
  21/01/2021 - 19:26
  Zelenasi su zlo koje treba pobiti!!
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi