Klinički centar
Nenad Vujanović
Klinički centar

Nenad Vujanović

Klinički centar, Foto: Nenad Vujanović

Dunja Lj. (17), koja je poginula u petak u beogradskom naselju Zvezdara kada ju je oko 10.20 udario kombi u Ulici Laze Kostića kod broja 6, nije čula vozilo jer je nosila slušalice na ušima. Ona je sa teškim povredama prebačena u Urgentni centar, gde je, nažalost, podlegla povredama. Tinejdžerka je ujutro izašla iz stana kako bi prošetala psa. Stavila je slušalice u uši i kapuljaču na glavu i krenula uzbrdicom do supermarketa.

Prodavci su ispričali da se kombi koji dostavlja namirnice u tu prodavnicu kretao se u rikverc. Kombi je stigao Dunju i udario ju je s leđa, posle čega je ona pala na asfalt.

- Bilo je užasno. Vozač je odmah izleteo iz kombija i počeo da vrišti. Sigurno nije mogao da je vidi zbog mrtvog ugla, a ona ga nije čula jer je slušala muziku. Čovek je glasno plakao i govorio kako ima ćerku. Kada je došla ekipa Hitne pomoći, devojka je još bila živa, ali posle su nam javili da je preminula. Svi smo u šoku jer joj poznajemo porodicu, a njeni roditelji stalno kupuju kod nas. Poginula je prekoputa solitera gde je živela - ispričali su prodavci koji su videli nesreću.

Urgentni centar

Rajko Ristić

Urgentni centar, Foto: Rajko Ristić

Prvo osnovno tužilaštvu podnelo je krivičnu prijavu redovnim putem protiv vozača kombija.

- Devojčica je sa slušalicama šetala psa, a vozač kombija se kretao unazad, uz zvučni signal. Vozač je podvrgnut alko-testu i nije imao alkohol u krvi. Protiv njega je napisana krivična prijava za saobraćajnu nesreću sa smrtnim ishodom iz člana 297 Krivičnog zakonika. Po krivičnoj prijavi će se postupati hitno - saznaje „Alo!“ od izvora bliskih istrazi.

Na mestu nesreće u blizini supermarketa komšije su plačući palili sveće i ostavili buket belih ruža.

- Dunjini majka, otac i sestra, zavijeni u crno, zatvorili su se u kuću. Van sebe su - pričaju komšije.

 

 

 

Komentari (1)

Englez

29.03.2020 10:37

Saučešće porodici. Srbija mora da nauči zašto postoji trotoar pobogu!!!!