Ubijeni S. A. u Pirotu, Pirot, ubistvo
Privatna arhiva
Ubijeni S. A. u Pirotu, Pirot, ubistvo

Privatna arhiva

Ubijeni Srđan Aleksić Foto: Privatna arhiva

PROČITAJTE JOŠ:

 

Prema nezvaničnim informacijama, Aleksić, koji je odranije poznat policiji, dovezao se sa ćerkom ispred zgrade u kojoj žive, a napadači su zapucali na njega čim je devojčicu ispratio iz automobila. Navodno, izašao je kako bi je otpratio, a čim je ona krenula ka zgradi u koju je trebalo da uđe, oni su zapucali.

- Prišli su na motoru i ispalili pet hitaca, od kojih su ga dva pogodila u leđa. Devojčica, koja je bila na oko dva metra od oca, vrisnula je i dotrčala do njega. Izgleda da su ubice čekale da dete malo zamakne, kako ih ne bi videla, ali i kako bi izbegli da i ona bude pogođena - priča jedan od očevidaca surove likvidacije.

Prema njegovim rečima, izbezumljeno dete počelo je da plače i da doziva oca.

- Dozivala je oca i ponavljala: "Tata, probudi se!" Bila je van sebe - prepričava očevidac jezivu scenu koja se u ponedeljak odigravala na uglu Takovske i Ulice 7. jula.

Ubijeni S. A. u Pirotu, Pirot, ubistvo

Privatna arhiva

Ubijeni Srđan Aleksić, Foto: Privatna arhiva

Srđanova supruga Marija kaže da je 12-godišnja ćerka bila na ivici nervnog sloma.

- Čitave noći nismo mogli da je smirimo. Mnogo je volela oca, nisu se odvajali. Ona je bila njegova mezimica i sve svoje slobodno vreme posvećivao je njoj. Srđan se bavio biznisom, najviše ugostiteljstvom. Ništa nije nagoveštavalo zločin, da je bio uznemiren, primetila bih. Bio je opušten. Nedavno mi je rekao da je srećan što živimo mirno, što nikome ništa ne dugujemo - kaže Srđanova supruga Marija.

Hitna pomoć je, prema njegovim rečima, brzo došla na lice mesta, ali su lekari mogli samo da konstatuju smrt Aleksića.

- Jedan metak pogodio je i "opel" koji je bio parkiran pored Aleksićevog BMW-a. Vlasnik tog automobila odmah je pritrčao u pomoć ranjenom sugrađaninu, ali njemu nije bilo spasa - dodaje on.

Policija je juče do kasno u noć prikupljala tragove s lica mesta, a centar grada bio je pod blokadom.

Ubijeni S. A. u Pirotu, Pirot, ubistvo

Privatna arhiva

Ubijeni Srđan Aleksić Foto: Privatna arhiva

- Istraga se vodi u nekoliko pravaca. Uzeti su snimci sa sigurnosnih kamera, kao i svi drugi dokazi. U zločinu su, najverovatnije, učestvovale dve osobe - navodi on.

Sagovornik podseća da je Srđan Aleksić u zatvoru proveo neko vreme i na slobodi je bio nekoliko godina. On se sumnjičio da je 2005. bio saučesnik u ubistvu Dejana Ilića, vlasnika tada poznate pirotske diskoteke "Baj Itali". Policija je nakon ubistva Aleksića blokirala čitav grad.

- Pokrenuta je istraga. Nekoliko osoba dalo je izjave u svojstvu građana. Još uvek se ne zna šta je konkretan motiv za likvidaciju, ali po gradu se priča da je Aleksić poznat kao neko ko je uvek bio sa one strane zakona. Proveravaju se i nagađanja da se bavio zelenašenjem, ali i drugim sumnjivim poslovima - kaže izvor.

 

Aleksić se teretio da je osumnjičenima za brutalno ubistvo, Draganu Đorđeviću, Filipu Stefanoviću i maloletnom N. S, pomogao tako što im je pokazao Ilićevu kuću. Trojka je, pošto ih je navodno Aleksić doveo do vlasnika diskoteke, Ilića sačekala ispred kuće i zapalila ga živog u njegovom automobilu.