Kuća porodice u kojoj je silovana A. M.
Masanori Jošida
Kuća porodice u kojoj je silovana A. M.

Masanori Jošida

Kuća porodice u kojoj je silovana A. M. , Foto: Masanori Jošida

Prema nezvaničnim saznanjima, ćerka je rekla da ju je otac dva puta napastvovao preteći da će je ubiti. 

- Tata me je silovao dva puta i tukao me je – rekla je devojčica policajcima.

Tinejdžerka je rekla da je otac iskoristio priliku kada je brat otišao da radi, a majka u selo. Tokom pregleda, konstatovani su joj brojni hematomi i tragovi penetracije, pa se sumnja da je silovana.Njena majka je prijavila supruga, posle čega je on saslušan u policiji i određeno mu je zadržavanje do 48 sati.Policija je privela i Živoradovog sina Aleksandra kako bi i on dao izjavu.

Majka i ćerka se sklonile

Masanori Jošida

Majka i ćerka se sklonile, Foto: Masanori Jošida

Kako saznajemo, Živorad je tvrdio da mu je sve namešteno i da on nikada ne bi nikoga silovao, a kamoli svoje dete. Dok istražni organi utvrđuju šta se dogodilo, meštani Smoljinca sumnjaju u istinitost priče. Oni navode da je Živa „živac“ i da je odležao desetogodišnju kaznu jer je ubio meštanina sela, ali ne veruju da je nekoga silovao, pogotovo ne svoju ćerku.

- Živa je prgav čovek, ali napasnik nije. Da je neko rekao da se s nekim potukao, svi bi to prihvatili, ali priča o silovanju je sumnjiva. On je, bre, bolestan, mator i istrošen čovek i uz to i šećeraš. Verujemo da mu je sve smestila žena Vidinka, koju je redovno tukao. Neko kaže da ju je tukao jer se snalazila po njivama za hranu, neko jer je malo donosio kući. Svi mi znamo da ju je tukao, a zbog čega, to oni znaju. Živa mrzi lopove i u životu nije ništa ukrao - rekao je za „Alo!“ Živin komšija Pera.

Zaćutao u policiji

Po isteku 48 sati, Živorad će biti predat tužilaštvu. On u policiji nije hteo da govori, pravdajući se da je oboleo od leukemije i da ima bolesnu štitastu žlezdu. Posle hapšenja, njemu je dodeljen advokat po službenoj dužnosti.

Vrata Živanove kuće u tom požarevačkom gastarbajterskom selu juče su bila zatvorena. Samo je pas u dvorištu besno lajao. Komšije su nam rekle da su se Vidinka i ćerka A. M. „po običaju sakrile na neki tavan čekajući da se malo slegne prašina”.

- Sve sam čuo, ali ne verujem u to što se priča. Pa Živa nikada nije spopadao žene, a i kako bi, kada je najbolje godine proveo u zatvoru. On je do odlaska u zatvor važio za vrsnog kovača. Jeste tukao ćerku, ali zbog toga što je napustila školu. Selo joj je pomoglo - kupilo knjige, kartu za Požarevac, a ona nije htela da ide u školu i završi za kuvara. Upisala je prvu godinu srednje škole. Čuo sam da ju je zbog toga Živa pretukao i ošišao - rekao nam je njegov komšija Beriša.

Meštani sela nemaju lepo mišljenje o majci i ćerki, za koje kažu da su se u životu snalazile da prežive.

- Vidinka je znala da krade po njivama, a sumnjalo se i da je išla na tuđe tavane. Otkako je Živa u februaru izašao iz zatvora, kod njih je stalno bila cika i vika. Preživljavali su kako su znali. Struja im je isključena. Jedini novac donosio je Živin sin Aca. Radio je svašta da bi preživeli. Živa ima i stariju ćerku, ali se ona udala, živi u Smederevu I ima troje dece - pričaju meštani.

Za krivično delo silovanja Živoradu preti kazna od pet do 15 godina zatvora.

Ubio komšiju zbog pikada

Živorad je već bio u zatvoru, gde je odslužio nepunih 10 od ukupno 14 godina za ubistvo Roberta Todorovića (31) iz Smoljinca, počinjenog u novembru 2008. Iz zatvora je izašao u februaru ove godine, jer je komisija KPZ „Zabela“ dala preporuku da se resocijalizovao i da je bolestan od leukemije, tako da je stekao uslove za prevremeni otpust. Iako su Viši sud i Više tužilaštvo bili protiv toga, on je po presudi više instance ipak uslovno pušten na slobodu. „Robert i Živin sin su se opkladili u gajbu piva da plati onaj ko izgubi u pikadu. Aca je pobedio, a Robert ga je navodno izgrdio i izvređao, pa se on vratio kući i požalio se Živanu. Koliko se sećam, Živan je sa nožem dotrčao, pa je izbila svađa između njega i Roberta, koga je ubio nožem - rekli su meštani.