Tatjana Vasiljković
Facebook
Tatjana Vasiljković

Facebook

Tatjana Vasiljković, Foto: Facebook

U svojoj poslednjoj poruci Dragan je pokušao da objasni deci zašto se odlučio na monstruozni čin.

Da postoji oproštajno pismo, juče su komentarisali i meštani Bele Palanke, i dalje užasnuti tragedijom koja je zadesila porodicu Vasiljković.

PROČITAJ JOŠ:

- To pismo krije tajnu zašto je Dragan odlučio da presudi Tanji. Jeste je voleo, jeste bio ljubomoran i verovatno nije mogao da zamisli da Tanja može da bude s drugim muškarcem. Oni su bili zajedno punih 30 godina, pošto se ona za njega udala kao veoma mlada, s nepunih šesnaest godina - ispričala je jedna komšinica nesrećnih supružnika, koja je bila i veoma bliska s Tanjom.

Ona kaže i da su se zajedno borili tokom svih godina braka da podignu obe ćerke.

- Izrasle su u prelepe i predobre devojke koje imaju svoje porodice. Ne znam kako će one sve ovo podneti. Dragan nije hteo o razvodu ni da razgovara, a kamoli da potpiše sporazumnu rastavu. Priča se i da je u kafiću pre nekoliko dana rekao nekom s kim je sedeo za stolom da do razvoda neće doći „jer će on to da preseče“ - dodaje sagovornica.

Policija, Uviđaj

Tanjug/Jaroslav Pap

Policija, Uviđaj, Foto: Tanjug/Jaroslav Pap

Poznanici porodice Vasiljković ranije su ispričali da je Tanja pre izvesnog vremena napustila kuću, kao i da je navodno trpela nasilje.

- Znali smo da se sklonila u selo kod svojih roditelja, a pričalo se da ju je Dragan više puta tukao - ispričali su meštani.

Kako priča izvor upoznat sa slučajem, Tatjana je protiv Dragana podnosila prijave za nasilje u porodici, a od maja ove godine Dragan je imao i zabranu prilaska supruzi.

- Tukao ju je, i Tatjana je zbog toga podnosila prijave. Zbog maltretiranja koje više nije mogla da trpi na kraju ga je i napustila - priča sagovornik.

Kada je Tatjana konačno smogla snage da ga napusti, Dragan je kukavički pokušao da vrati svoju ženu u porodični dom: molio ju je da mu se vrati.

Srpski zvaničnik proteran sa Kosova! Sproveli ga sa sa pet policijskih vozila

AUTOR: Tanjug/ Alo.rs/ B. P. DATUM I VREME: 27.09.2019. 16:02 Nasilnički akt u suprotnosti sa svim dogovorima o slobodi kretanja Najnovija vest, Foto: Alo.rs - Zamenika direktora Kancelarije za KiM Dušana Kozareva su na putu od Raniluga ka Novom Brdu zaustavili prištinski policajci i primorali ga da napusti KiM.

- Bio je uporan u tome. Na kraju su, kako sam čula, i njeni roditelji podlegli pritisku i sugerisali joj da se pomire, da pruži Draganu i njihovom braku još jednu šansu. Na kraju krajeva, imali su dve ćerke... Tatjana je to na kraju i uradila, nadala se da će biti bolje - priča sagovornik.

Podsetimo, zločin je otkrio Tanjin brat, koji je bio uznemiren što mu se nije javljala na telefon. Kad je razvalio zaključana vrata, zatekao je sestru s nožem zarivenim u srce i zeta obešenog u hodniku kuće.

Supružnici Vasiljković sahranjeni su juče u odvojene grobnice jer su tako odlučile njihove ćerke. Dragan je sahranjen u selu Oreovac, a Tanja u rodnoj Divljani kod Bele Palanke. Dragan je navodno u oproštajnom pismu naveo i gde i na koji način želi da bude sahranjen, ali nije poznato da li su mu ćerke na kraju tu želju i ispunile.

BONUS VIDEO: