Goran Relić Trta
Foto: MUP
Goran Relić Trta

Foto: MUP

Goran Relić Trta, Foto: Foto: MUP

Zemunac Goran Relić zvani Trta (50), za kojim je Srbija tragala zbog sumnje da je 2009. godine učestvovao u ubistvu Zvonka Pilčevića (37), likvidiran je juče ujutru u Južnoafričkoj Republici!

Pretpostavlja se da je ovo nastavak rata u srpskom podzemlju, koji proteklih godina potresa ovu državu.

Bio na poternici zbog ubistva vlasnika menjačnice! (FOTO)

AUTOR: Alo.rs/M.Č. DATUM I VREME: 19.11.2019. 17:15 - 19.11.2019. 17:37 Mafijaška sačekuša! Goran Relić Trta, Foto: Foto: MUP Goran Relić Trta (50) iz Zemuna likvidiran je jutros u Južnafričkoj Republici! Za njim je 2009. godine raspisana poternica zbog ubistva Zvonka Pličevića. Podsetimo, Pličević (37) bio je vlasnik menjačnice "Zvonce", a njegovo telo nađeno je nasred ulice u Zemunu.

Relićevo telo pronađeno je juče ujutru, a zasad nisu poznati detalji njegove likvidacije. Za njim je srpska policija raspisala poternicu zbog sumnje da je učestvovao u ubistvu Pilčevića, inače vlasnika lanca menjačnica "Zvonce", a dosad nije bilo poznato gde se on nalazi.

Zvonko Pilčević ubijen je u noći između 15. i 16. avgusta 2009. u Svetotrojeručkoj ulici u Zemunu. On je bio pretučen nasmrt, a njegovo telo pronađeno je narednog dana na trotoaru. Sumnjalo se da je vlasnik menjačnice najpre otet, pa ubijen na drugom mestu, a da su napadači njegovo telo naknadno izbacili iz automobila u pokretu u ovoj ulici - kaže izvor iz istrage. 

Pročitajte još:

Podsetimo, ubijeni Relić je samo jedan u nizu likvidiranih Srba u proteklih nekoliko godina u Južnoafričkoj Republici. On je 12. srpski državljanin koji je od 2011. godine ubijen u Južnoj Africi. Pre njega, u aprilu ove godine, likvidiran je Ivan Đorđević.

- Đorđević je bio blizak prijatelj Dobrosava Gavrića, jednog od optuženih za ubistvo nekadašnjeg komandanta Srpske dobrovoljačke garde Željka Ražnatovića Arkana. On je upucan sa više od 20 metaka na parkingu u Brajstonu kod Johanesburga - dodaje sagovornik.

Veza Srba i Južne Afrike

MART 2011. Teško ranjen Dobrosav Gavrić, ubijen njegov prijatelj Siril Beka

NOVEMBAR 2013. U kući u Johanesburgu likvidiran Veselin Laganin

APRIL 2018. Ubijen Milan Đuričić Miki, Gavrićev kum i jedan od osuđenih za ubistvo Arkana

MAJ 2018. U Beogradu likvidiran Gorgije Darmanović, saradnik južnoafričke tajne službe

ubistvo, Amstderdam

Printskrin

ubistvo, Foto: Printskrin

JUN 2018. Dejan Stanković, koji je živeo u JAR, umešan u likvidaciju Darmanovića, ubijen u Kruševcu

JUL 2018. U Johanesburgu ubijen Darko Kulić, dovođen u vezu sa ubistvom Gorana Bojovića Amonijaka

SEPTEMBAR 2018. Đorđe Mihaljević, poslovni saradnik Dobrosava Gavrića, ubijen u sačekuši u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Rade Dragojević (49), koji se dovodi u vezu s ubistvom Mihaljevića ranjen na benzinskoj pumpi u Johanesburgu

OKTOBAR 2018. Ubijen Pit Mihalik (50), poznati južnoafrički advokat i branilac Dobrosava Gavrića, optuženog za ubistvo Arkana

MART 2019. Jugoslav Smiljkić (51) ubijen je sredinom marta u Johanesburgu, izrešetan sa 15 metaka

APRIL 2019. Ivan Ðordević, bliski prijatelj Dobrosava Gavrića, upucan je sa više od 20 metaka na parkingu u Brajstonu kod Jahanesburga

Bonus video: Najdramatičniji kadrovi. Evo šta se juče dešavalo u Jerkoviću