Sveta Đikić
Alo!
Sveta Đikić

Alo!

Sveta Đikić, Foto: Alo!

 * Sveta Đikić iz Crne Trave pokušao da spasi malu Milu (2)

* Ispričao sve detalje koji su i više nego bolni

* Jauk roditelja mu je ostao urezan u pamćenje


- Sedeo sam sa porodicom u restoranu kada sam iz odmarališta čuo zapomaganje: „Guši nam se dete, pomozite!“. Dozivali su u pomoć iz sve snage. Otrčao sam kod njih i video devojčicu, koja je ležala na krevetu, teško disala, gušila se. Njeni roditelji su joj davali veštačko disanje, a ja sam rekao da naprave prostor oko nje da bi dete imalo vazduha. Potom smo pokušali da dobijemo Hitnu pomoć. Javio nam se lekar iz Crne Trave i rekao da on nema kiseonik i da ne mogu da krenu - priča Đikić.

Ubistvo Miše Ognjanovića koštalo nešto manje, a sve radi PROFI odred ubica! Cena likvidacije zavisi od brojnih jezivih faktora!

Nalogodavci su atentat na biznismena Milana Beka (58) platili 500.000 evra, a novac za njegovu glavu izdvojili su krugovi kojima je smetao u poslu, kaže za „Alo!" izvor iz srpskog pravosuđa. On navodi da za Bekovu glavu konkurenti nisu žalili para, a da su za atentat angažovali profesionalne ubice.

On navodi da su za pomoć molili dežurnu ambulantu u Surdulici, ali su im tamo rekli da nemaju slobodno vozilo.

- Tada je po radnike koji rade na hidroelektrani došao kombi, pa smo odlučili da dete tako transportujemo u Surdulicu. Zvao sam policiju da im kažem da će vozač voziti malo brže i da ih puste. Dete je jedno vreme bilo svesno, ali je polako gubilo svest dok su mu roditelji i dalje davali veštačko disanje - priča Sveta.

Đikić navodi da je kasnije čuo da je devojčica imala neku alergiju, a da je na Vlasinsko jezero došla sa roditeljima na odmor i oporavak.
- Oni su tog dana došli u odmaralište. Nisu se kupali, a čuo sam da je devojčica imala vodu u plućima. Od gostiju sam kasnije čuo da je imala alergijske napade, pa su zbog toga došli na Vlasinsko jezero - navodi on.

Đikić kaže da do Surdulice ima 40 kilometara, a da je kombi sa devojčicom za 20 minuta prešao gotovo polovinu puta.
- Na putu ih je srela Hitna pomoć i preuzela dete. Strašno je što niko od lekara nije bio tu da joj pomogne. Sigurno bi bila živa da joj je neko dao „urbazon“ ili kiseonik. Strašno je što niko nije došao - ogorčeno priča Đikić.

PROČITAJTE JOŠ:

Ostao im telefon

Kako saznajemo, obdukcija tela devojčice je urađena, a njeni roditelji su krenuli u Rumu. 

- Ostao im je telefon u odmaralištu, ali je prazan i nikoga ne možemo da dobijemo - kaže Đikić.
Kako saznajemo, Biljana J., majka male Mile, rodom je iz Vranja, u kojem živi i njen otac.

Ispitaćemo sve do kraja

„Ispitaćemo sve do kraja i sačekati rezultate o ovoj najvećoj tragediji koja je mogla da se desi jednoj porodici“, rekao je juče ministar zdravlja Zlatibor Lončar povodom smrti dvogodišnje devojčice kojoj je pozlilo na Vlasinskom jezeru. 

Kako je objasnio, Hitna pomoć je krenula iz Surdulice, koja je dosta udaljena, pa su se s kombijem koji je prevozio dete našli na pola puta. Pokušali su sve mere reanimacije, ali nije uspelo.

- Ako ste rukovodilac zdravstvene ustanove na lokalu, a znate da je više ljudi na Vlasini, zašto se niste organizovali, pa ne mogu ja da vas organizujem - rekao je Lončar gostujući na TV „Pink“, navodeći da sanitet nije krenuo iz Crne Trave, koja je bliža, nego iz Surdulice, koja je dosta udaljena.

Ministar je povodom smrti deteta izjavio saučešće i apelovao da se ova tragedija ne zloupotrebljava da bi se skupljali poeni „jer se to vraća kao bumerang“.

BONUS VIDEO: Krvavi pir na Zvezdari!