Hapšenje
Printscreen/YouTube
Australijanac hapšenje

Printscreen/YouTube

hapšenje, Foto: Printscreen/YouTube

Na Jahorini su juče, prema pisanju Pobjede, uhapšeni Bojan Šćekić (34) i Milutin Danilović (38) iz Crne Gore, srpski državljani Mladen Šipka (38), Miloš Nilović zvani Runjo (31) i državljanin Bosne i Hercegovine Srđan Ranđelović (46).

Kako je Pobjedi potvrđeno iz izvora bliskih istrazi, osumnjičeni su poznati istražiteljima, a trojica crnogorskih državljana označeni su kao članovi škaljarskog klana.

Akcija je izvedenana osnovu operativnih saznanja da se na području Jahorine nalazi više osoba koje se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnih dela nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnh materija i neovlašćena proizvodnja i promet opojnih droga.

U maju je bio meta potencijalnog napada u kafiću na Vračaru, kada je uleteo naoružani napadač sa "uzijem".

Nilović je bio za stolom sa prijateljima, između ostalih i sa bivšim policajcem Vojislavom Kostićem, sa kojim je kum, piše podgorički dnevnik. U kafiću su se u tom trenutku nalazili Nilović, Nikola Kovacevic (39) i Kostić.

Nilović je, podseća se, pre nekoliko godina učestvovao i u incidentu na Miločeru, gde je došlo i do potezanja oružja. Policija je ubrzo nakon toga uhapsila crnogorskog državljanina Miloša Miljanovića (33).

Miloš Nilović krajem 2018. godine bio je i sa Vladimirom Popovićem, zvanim Vlada Pop, kada je ubijen. Sedeo je sa Popovićem u jednom beogradskom lokalu kada su maskirani napadači ušetali u lokal i zapucali iz automatskog oružja.

Nilović je pobegao, a Popović je nasrnuo na njih i pokušao da se obračuna. Nilović je hapšen 2017. godine u restoranu "Durmitor" sa još devet osoba koje su označene kao škaljarci.

Tada su pronađena dva pištolja zamotana u majicu od kojih je jedan pripadao Mitru Muratoviću, koji je takođe tada uhapšen, a drugi su naizmenično nosili Muratović i Nilović.

U tom postupku Nilovića i Muratovića zastupao je advokat Dragoslav Miša Ognjanović koji je ubijen u sačekuši ispred zgrade u kojoj je živeo na Novom Beogradu.

PROČITAJTE JOŠ