Hitna pomoć
Alo!/D. Rakočević
Hitna pomoć

Masanori Jošida

Hitna pomoć, Foto: Masanori Jošida

Samo je pao sa stolice. Đaci nisu ni shvatili da im drug pred očima umire.

Dečak je, na početku časa, naočigled učenika i učiteljice iznenada pao sa stolice. Učiteljica je potrčala do F. J. misleći da se onesvestio odmah pozvala lekara ambulante koja se nalazi u okviru škole. Lekar je nesrećnog dečaka reanimirao gotovo 20 minuta, ali bezuspešno.

O svemu su odmah obavešteni i roditelji mališana i Hitna pomoć koja je dečaku konstatovala smrt.

- Čim je učiteljica ušla u učionicu dete je palo sa stolice. Odmah smo reagovali, međutim, svi pokušaji reanimacije bili su bezuspešni - ispričao je Šukri Imeri, direktor škole koji dodaje da ne može da dođe sebi od šoka.

Pročitajte još:

 

Kako kaže, sve se odigralo za dva minuta.

- Sve se dogodilo za dva minuta, i dečakov pad i naša reakcija. Stigli su i lekari iz Doma zdravlja u preševu, intervenisali su, ali ni oni ništa nisu mogli da urade. Sve je bilo uzalud - rekao je on za "Kurir".

Škola je odmah pozvala i roditelje mališana, koji su brzo stigli u školu, još dok su se lekari borili za život dečaka. Otac šestogodišnjaka gledao je kako mu sin umire.

- Stigao je za nekoliko minuta i gledao kako se lekari bore za život njegovog sina. Bio je tih dok je posmatrao to. Teško je opisati tu bol i grč na licu u trenucima kada čovek gubi dete. Najpotresnije je bilo kada je došla dečakova majka. Izašao sam, bilo mi je teško. Nisam mogao tu tugu da gledam - rekao je Imeri i dodao da je izašao čim je majka ušla jer je "i on otac."

 

Pokojni mališan imao je još jednog brata i sestru, a on je bio najstarije dete.

- Učenike smo pustili kući dok smo dečaku pokušavali da ukažemo pomoć. Nadali smo da ćemo uz pomoć lekara uspeti da ga povratimo - rekao je on.

Viši tužilac iz Vranja, Danijela Trajković, potvrdila je za RTS da je dečak preminuo zbog problema sa srcem.

Roditelji su rekli da dečak nikada nije imao problem sa srcem, niti bilo kakvih zdravstvenih problema. Obdukcija tela tragično preminulog mališana neće biti rađena jer je reč o prirodnoj smrti.