Neđeljko Đurović
Instagram
Neđeljko Đurović

Instagram

Neđeljko Đurović, Foto: Instagram

Neđeljko Đurovic, koji se tereti za ubistvo studenta Miloša Mileusnića januara prošle godine u Beogradu, danas je negirao krivicu za ovaj zločin na pripremnom ročištu u Višem sudu.

On je izjavio da ne priznaje navode optužnice, nakon čega su tužilaštvo i odbrana izveli dokaze. 

U sud je neposredno pred početak suđenja došao i otac ubijenog mladića Goran Mileusnić, koji je izjavio nakon ročišta da za optuženog očekuje maksimalnu kaznu.

Đurović se tereti da je na podmukli način, potpuno uračunljiv 27. januara prošle godine, oko šest sati ujutru, ubio Miloša Mileusnića u mračnom ulazu u zgradu u Ulici Dimitrija Tucovića 20a, u kojoj je ubijeni živeo sa cimerom. Stravično ubistvo desilo se kada je nesrećni mladić izlazio iz zgrade. Đurović se tada sklonio u stranu pored ulaza gde je čekao da Mileusnić izađe.

Neđeljko Đurović

Instagram

Neđeljko Đurović, Foto: Instagram

Ko je on, kako se zove, koliko godina ima, nije znao. Nesrećni mladić bio je njegova nasumična žrtva. U optužnici se navodi da je nakon što je mladić otvorio vrata i iskoračio ispred zgrade, Đurović potegao kuhinjski nož koji je poneo od kuće i svojoj žrtvi zadao više ubodnih rana - probio mu je trbušnu aortu, trbuh, slezinu te Mileusnić nije mogao ni na koji način da se odbrani.

Nakon stravičnog ubistva Đurović je priznao policiji šta je uradio. On je policiji rekao da je mladića ubio iz ličnog nezadovoljstva, kao i da ga nikada pre kobne noći nije video.

Kako je nakon hapšenja ispričao, kobne noći provodio je vreme na društvenim mrežama i "shvatio je da je nezadovoljan životom" i da je besan izašao na ulicu s namerom da nekoga napadne. Na saslušanju u tužilaštvu Đurović je negirao sve.