Javna kuća
MUP
Javna kuća

MUP

Javna kuća, Foto: MUP

Policija i tužilaštvo saopštili su u sredu da su dve grupe beogradskih makroa pohapšene zbog sumnje da su organizovali i sprovodili mrežu trgovine ljudima i od tog prljavog posla zaradili više miliona dinara.

Dve grupe, ali ista porodica, u njihovom jezgru: uhapšeni Z.N. koji je osumnjičen da je podvodio dve devojke rođeni je brat G.N, uhapšenog u drugoj akciji. Supruga G.N. je kako se sumnja i organizovala porodicu da podvodi sinovljevu devojku (19) za 100 evra po satu.

Kako se sumnja, čak je i devetnaestogodišnja žrtva trgovine ljudima prethodno radila za Z.N, nakon čega je upoznala ostatak porodice.

Policija, Uviđaj

Alo!/ Dejan Briza

Policija, Uviđaj, Foto: Alo!/ Dejan Briza

 

- Ona je jedno vreme živela kod njega. Kako je bila lošeg ekonomskog statusa, ubrzo potom je počela da živi kod njega i da se prostituiše. Zaradu od prostitucije delila je sa njim popola - kaže izvor upoznat sa istragom.

Međutim, devojka se ubrzo zaljubila u njegovog bratanca M.N. (19). Ne sluteći šta je čeka, zbog ljubavi prema M.N. izašla je iz posla. Potom se i preselila kod njega.

- Nedugo pošto su započeli zajednički život u porodičnoj kući gde je M.N. živeo sa roditeljima, njegova majka J.N. je osmislila plan kako da podvodi devojku, od čega je porodica dobro profitirala - priča izvor upoznat sa slučajem.

Kako se sumnja, J.N. je tada objavila na oglas na Internetu na kojem je postavila fotografiju devojke, kao i broj telefona na koji bi je zainteresovani muškarci kontaktirali.

Javna kuća Mirijevo

MUP

Javna kuća Mirijevo, Foto: MUP

- Svako od ukućana je imao svoju ulogu u podvođenju devojke. J.N. je bila organizator, njena ćerka K.N. se javljala na telefon i predstavljala kao devojka sa oglasa, te je ugovarala mesto i vreme sastanka sa klijentima. Muž G.N. i sin M.N., kao i rođak B. D., imali su zadatak da devojku voze kod mušterija u smenama, 24 sata dnevno, svakog dana u nedelji - objašnjava izvor.

Novac od prostitucije - 100 evra po satu, kolika je bila tarifa koju je kako se sumnja odredila J.N. - uzimali su joj do poslednjeg dinara.

- Devojka nije smela da se buni jer su joj konstantno pretili, a nisu se ni libili ni da dignu ruku na nju - objašnjava izvor.

Kako se sumnja, podvođenje devojke trajalo je punih deset meseci: od sredine avgusta 2018. godine do sredine maja 2019. godine. Nažalost, obmana tinejdžerke trajala je i duže. Za pomenuti period sumnja se da je ova porodica ekploatisanjem nesrećne devojke pribavila imovinsku korist u višemilionskom iznosu, dakle više desetina hiljada evra. Dosadašnji rezultati istrage pokazuju da je devojka eksploatisana maksimalno. Na primer, dnevno su je terali da opsluži i po šest klijenata više puta.

Uhapšenima se stavljaju na teret više krivičnih dela, najpre trgovina ljudima, udruživanje radi kršenja krivičnih dela, posredovanje u vršenju prostitucije i drugo. Nakon višemesečne istrage, ovu kriminalnu grupu razbili su policijski službenici Uprave kriminalističke policije, Službe za borbu protiv organizovanog kriminala, Odeljenja ta suzbijanje trgovine ljudima i krijumčarenja ljudi u koordinaciji sa Tužilaštvom za organizovani kriminal u Beogradu. Njima je juče nakon saslušanja određen pritvor do tri meseca.

Javna kuća Mirijevo

MUP

Javna kuća Mirijevo, Foto: MUP

 

Komentari (1)

maks

18.05.2019 10:36

oduzeti sve sto su imali ..i kompletnu imovinu na ime odstete devojci dati....a ove naravno u 7 pqviljon da zarade za dorucak...a za majku i cerku nemam reci...