Kuća Ane Sević
Printscreen
Kuća Ane Sević

Printscreen

Ilustracija, Foto: Printscreen

Seosko domaćinstvo u kom se dogodila porodična tragedija, Pavlovići, koji žive u drugoj kući u Ubu, kupili su pre nekoliko meseci i počeli da ga obnavljaju.

Na pragu zgrade koja je nekada bila štala, a koju su preuređivali u stambeni objekat, i dalje su sveži tragovi krvi, gde je Vlada sa više uboda kuhinjskim nožem u grudi i vrat usmrtio 20 godina mlađu suprugu i majku njihovih sinova Milovana (19) i Matije (17).

PROČITAJTE JOŠ:

Potom je telefonom obavestio ubsku policiju šta je uradio i pre nego što su došli popeo se na tavan objekta i izvršio samoubistvo vešanjem o tavanski prozor, tako da je patrola njegovo telo pronašla kako visi na fasadi. Svedoka zločina nije bilo.

- Brat i ja nismo bili prisutni, svako je bio van sela svojim poslom. Ono što znam, pošto smo razgovarali tokom dana, jeste da su se raspravljali ko će doneti iz Uba glet masu za radove na zgradi, jer je otac i dan i noć radio na njoj, gotovo nije ni spavao kako bi se domaćinstvo sredilo jer dugo godina u njemu nije niko živeo. Majka je prvo rekla da ode on, on je rekao da ne može, a onda je ona rekla da će doneti sama kada se vrati sa iz firme u kojoj je radila. Poslednje što znam jeste da ju je dovezao jedan kolega iz firme, a kada je on otišao dogodilo se sve to što se dogodilo – nemoćno širi ruke Milovan.

Upavo 15 godina mlađi Tamarin kolega sa posla, kako pričaju Ubljani upoznati u porodične prilike Pavlovića, u poslednje vreme bio je povod svađa između supružnika. Naime, kako oni tvrde, Vlada koji je sve vreme radio na obnovi domaćinstva u Crvenoj Jabuci, počeo je da sumnja da je Tamara u emotivnoj vezi sa tim mladićem, pa ju je čak i pratio.

Zbog toga, istražni organi pretpostavljaju da je motiv zločina, nakon kog je presudio i sebi, ljubomora.

Komšije Pavlovića u Crvenoj Jabuci, kako kažu, nisu do tragedije ni videle ni čule da se supružnici, s kojima su "bili na zdravo", svađaju. Ni u policiji ne postoje ranije prijave za porodično nasilje između Tamara i Vlade koji su duže od dve decenije bili u braku.