Elma
screenshoot/Facebook
Elma

screenshoot/Facebook

Elma, Foto: screenshoot/Facebook

Kako prenose nemački mediji, nesrećna devojka pronađena je mrtva u izbegličkom centru u nemačkom gradu Sankt Augustinu, četiri dana nakon što su njeni roditelji prijavili nestanak.

- Ona je porodici rekla da će se sresti sa prijateljicom u Bonu. Međutim, prema policijskim saznanjima, ona je umesto toga otišla da se vidi sa mladićem (19) kenijskog porekla u izbeglički smeštaj - pišu mediji u Nemačkoj.

Kako prenose, nije poznato kako je došlo do ubistva i zbog čega je otišla baš u mesto gde žive azilanti. Pojedini mediji, pak, naveli su da je devojka tinejdžera iz Kenije upoznala samo nedelju dana pre ubistva u jednom nargila baru u Bonu.

PROČITAJTE JOŠ:

Prema pisanjima nemačkih medija, nakon što se Elma roditeljima nije javila, oni su njen nestanak prijavili policiji. Angažovani su psi tragači, ronioci, helikopteri, međutim, od devojke nije bilo ni traga ni glasa.

Tokom potrage policija se oslanjala i na pregled njenih profila na društvenim mrežama. Na njima naišla je na fotografije koje je nedugo pre nestanka, a kasnije i ubistva, nesrećna devojka objavila. Na njima je bio mladić iz Kenije. Nakon što je utvrđen njegov identitet, posle četvorodnevne potrage bez rezultata, policija ga je privela na saslušanje kako bi im rekao kada je poslednji put video Elmu.

- Na saslušanju je on rekao da je ubio Elmu. Ispričao je da ju je ubio nakon rasprave i da se njeno telo nalazi u skloništu za migrante - pišu mediji u Nemačkoj.

Nemačka, policija

Profimedia.rs

Nemačka, policija, Foto: Profimedia.rs

Tragom informacija iz priznanja privedenog Kenijca, policija je pronašla Elmino beživotno telo u izbegličkoj kući u kojoj se nalaze migranti i beskućnici.

- Optuženi priznaje da je izvršio nasilje nad njom. Zbog toga pretpostavljamo da se radi o ubistvu sa predumišljajem - izjavio je javni tužilac iz Bona Robin Fasbender.

Ubica nesrećne devojke imao je nemačke i kenijske papire.

Prema nezvaničnim informacijama, on je istražnim organima u Nemačkoj poznat od ranije zbog različitih krivičnih dela. Prvi sukob sa zakonom imao je sa samo 14 godina.

Kako se navodi na društvenim medijima, uhapšeni nije živeo u izbegličkom smeštaju, već je navodno išao tamo na proslavu.

Zastava na pola jarbola

Gerhard Hausen, gradonačelnik Unkela, gde je nesrećna devojka živela, izjavio je za nemačke medije da je ceo grad duboko potresen zbog tragedije.

- Svi smo duboko šokirani, naše misli su sa porodicom, a naša zastava je na pola jarbola - izjavio je on.