Hapšenje
MUP
Hapšenje

MUP

Hapšenje, Foto: MUP

Zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo pranje novca policija je uhapsila D. V. (1973), odgovorno lice „DVS KOMERC-2017“ iz Paraćina, i tridesetpetogodišnjeg muškarca iz okoline Paraćina. Uhapšen je i Lj. P. (1955), odgovorno lice Rudarskog fudbalskog kluba Majadanpek, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica, kao i I. P. (1979), odgovorno lice Opštinskog fudbalskog saveza Majdanpek, osumnjičen da je izvršio krivično delo zloupotreba položaja odgovornog lica u podstrekavanju.

Nakon toga, on je, kako se sumnja, taj novac usmeravao, po osnovu fiktivnih otkupa sekundarnih sirovina i fiktivnih ugovora o pozajmici, na svoj tekući račun i račune D. V. i četrdesetsedmogodišnjeg muškarca, koji su odmah po primljenim uplatama podizali celokupne iznose i predavali ga nazad četrdesetsedmogodišnjem muškarcu, koji je novac vraćao uplatiocima uz zadržavanje provizije za sebe.

Osumnjičenim D. V., Lj. P. i I. P. određeno je zadržavanje do 48 časova i oni će, uz krivičnu prijavu, biti privedeni nadležnom tužilaštvu.

PROČITAJTE JOŠ: