Vera Nikolić
Privatna arhiva
Vera Nikolić

Privatna arhiva

Vera Nikolić, Foto: Privatna arhiva

- Lekari su pozvali mog brata i saopštili mu da je majka umrla, navodno od kancera, i „da je zbog bolova dobila ’trodon’ od 100 miligrama”. Pokušali su da mu prodaju priču da je lekar opšte prakse navodno pozvao specijalistu i da je on bez pregleda utvrdio da ima karcinom i da treba da pije „trodon“. Međutim, svedoci kažu da „trodon“ nije dobila od lekara, već od „nekog bolničara iz Hitne“.

Tužilaštvo: Nema dokaza

Više javno tužilaštvo u Jagodini je posle provere izveštaja policije iz Despotovca i spisa Osnovnog javnog tužilaštva iz Despotovca 28. marta 2016. odbacilo krivičnu prijavu Roberta Kajslera protiv rukovodioca doma za stare i negovateljice, koje je optužio za ubistvo, navodeći da ne postoje osnovi sumnje da je počinjeno navedeno niti pak neko drugo krivično delo. U Višem javnom tužilaštvu su nam potvrdili da je Kajsler blagovremeno uložio prigovor kada je krivična prijava odbačena, ali da je Apelaciono tužilaštvo u Kragujevcu utvrdilo da je taj prigovor bio neosnovan. - Samo novi dokazi, koji bi potvrdili postojanje krivičnog, dela mogu iznova da pokrenu istragu o ovom slučaju - rekli su nam u tužilaštvu.

U domu nije evidentirano da je primila „trodon“, a baka cimerka je rekla „da su neki ljudi dolazili noću i da su Veri davali injekcije“. Odmah posle toga je proglašena ludom i strpana je u ludnicu - priča parapsiholog i navodi da je zbog sumnjivih okolnosti odmah tražio obdukciju. 

- Borili smo se 15 dana da dobijemo nalog za obdukciju, koji je ne kraju potpisao direktor doma zdravlja. Obdukcijom je utvrđeno da nije imala karcinom, već da je smrt nastupila zbog zastoja srca i da je u telu imala čudnu braon tečnost, koja nije moga da se veštači! Majka se već raspadala, tako da veštak nije mogao previše da vidi. Podneli smo Višem javnom tužilaštvu u Jagodini krivičnu prijavu protiv negovateljice koja je radila te noći i rukovodioca doma starih zbog sumnje da su umešani u ubistvo - kaže naš sagovornik i dodaje da je privatnom istragom rešio deo misterije i da još prikuplja dokaze za potvrdu da se u domu dogodio zločin.

Robert Kajsler

Privatna arhiva

Robert Kajsler, Foto: Privatna arhiva

- Majka je imala dva telefona. Jedan je bio pored nje, a drugi je pronašla sobarica ispod njene glave dok je raspremala krevet. Brat ga je našao u ormanu i uverio se da je majka zvala Hitnu pomoć u Ćupriji u vreme kada je po zvaničnim izveštajima već bila mrtva! Zvala je Hitnu pomoć u Ćupriji, a poziv je trajao samo nekoliko sekundi. Pretpostavljamo da joj je neko uzeo telefon iz ruke. Očevidac kaže da je negovateljica uletela u njenu sobu i vezala je za krevet, iako je bila sva ispovraćana. Majčini lekari tvrde da nije imala karcinom, niti da je primala „trodon“, o čemu postoji dokumentacija - navodi Kajsler i ističe da se svakodnevno čuo sa majkom i da bi ona digla uzbunu da joj nije bilo dobro! 

Obdukcioni nalaz Kajslerove majke

Privatna arhiva

Obdukcioni nalaz Kajslerove majke, Foto: Privatna arhiva

Pomaže policiji na Floridi

Parapsiholog Robert Kajsler po majci vodi poreklo iz Srbije, ali već 20 godina živi na Floridi i tamošnjoj policiji pomaže u rešavanju ubistava, kidnapovanja i pronalaženju nestalih.

- Tačnost u struci parapsihologije je od 87 do 93 odsto. U Americi imam svoju firmu i rehabilitacioni centar. Za 20 godina rada sam samo sa prostora bivše Jugoslavije imao oko 1.300 klijenata - kaže Kajsler.

- Samo dan pre smrti mi je rekla da je dobro. Međutim, kada mi je narednog jutra, 2. septembra 2015. godine, oko pet ujutru zazvonio telefon, rekao sam sebi: „Ustani, brat te zove, majka je ubijena.“ Da nisam parapsiholog, nikada ne bih poverovao u tu verziju. Majka i ja smo bili veoma vezani. Čekala je iseljeničku vizu da dođe kod mene na Floridu. Pošto je živela sama u svom stanu u Despotovcu i bila bolešljiva, platio sam joj smeštaj u privatnoj bolnici, gde je imala svoju sobu sa klimom, TV-om i odvojenim kupatilom. Tamo je boravila noću, a ujutru se vraćala kući. Strahovao sam za nju jer joj je noću padao pritisak zbog dijetalne ishrane. Bolnica je ubrzo prodata i postala je dom za stare, ali je majka na moju inicijativu ostala tamo - kaže Robert Kajsler na kraju razgovora i ističe da neće odustati od istrage dok ne utvrdi istinu.

Komentari (7)

Ankica

27.07.2018 07:22

Ankice kako spavaš?

ne razumem

27.07.2018 10:49

Nikog ne branim, ali: Po ovom obdukcionom nalazu mozete i sami zakljuciti da je umrla od pogorsanja bolesti srca itd. a ne od karcinoma. Medjutim NIGDE ne pise da NIJE bolovala od karcinoma.

Polanski

27.07.2018 14:11

Pošto sam detaljno upoznat sa tim slučajem, komentiraću..... Irelevantno je zašto je nastupila smrt. Problematične su okolnosti. Uprkos izjavi Višeg tužilaštva u Jagodini da nema postojanja Elemenata Krivičnog dela - to nije tačno. U dotičnom slučaju je negovateljica B.V. uzela sebi pravo da proglasi ženu mrtvu što je protiv zakona (KZ RS, čl.126), a kažnjava se kaznama od 3 do 8 godina. Tužilaštvo u Jagodini je poznato po svojim mahinacijama i korumpitanosti. V.D. tužioca...

Polanski

27.07.2018 17:01

......... V.d. VJT u Jagodini M.S., koja je vodila dotični slučaj ima brojne "propuste" u svojoj profesionalnoj karieri. Zbog jednog (puštanje pedofila na slobodu) je bila i "sklonjena" sa v.d. tužioca od strane glavnog republičkog tužioca...... Link: https://www.blic.rs/vesti/hronika/suspendovana-tuziteljka-zbog-pustanja-pedofila/0b8shfp

keljmendi

28.07.2018 18:46

@Polanski - SVE CE DOCI NA SVOJE

Marijana

29.07.2018 14:01

Ne upustam se u nista drugo osim u sledece: kao zdravstveni radnik u jedno sam sigurna - NIKO osim lekara ne sme dijagnosticirati smrt a ako je to u ovom slucaju uradila negovateljica, to je krivicno delo. E sad, ako tuzilastvo to ignorise treba se zaista upitati ZASTO?

Polanski

30.07.2018 11:12

@Marijana - @Mirjana Ja se pitam zašto bi iko dao "negativnu" pod Vaš komentar, kada samo navodite zakon. Čiji su to poltroni (bednici) u igri? A zakon je jasan - KZ RS 126: (1) Ko nemoćno lice koje mu je povereno ili o kojem je inače dužan da se stara ostavi bez pomoći u stanju ili prilikama opasnim za život ili zdravlje, kazniće se zatvorom od 3 meseca do 3 godine (3) Ako je usled dela iz stava 1. ovog člana nastupila smrt ostavljenog lica, učinilac će se kazniti zatvorom od 1 do 8 godina.