UBODENA U GLAVU OSAM PUTA, ŽIVA BAČENA U VODU! Bivši ministar otkrio istinu o ubistvu Jelene Marjanović

Suđenje Zoranu Marjanoviću optuženom za ubistvo supruge Jelene 2. aprila 2016. godine u Borči, nastavljeno je danas pred Višim sudom u Beogradu svedočenjem veštaka patologa Zorana Stankovića i Milana Kunjadića

Zoran Marjanović
Zoran Marjanović, Foto: Alo!/Nenad Vujanović

Stanković, koji je i bivši ministar, rekao je da je Jelena Marjanović na osnovu svih raspoloživih dokaza ubijena na surov, monstruozan način i da je trpela velike bolove i strah.

Povrede na njenom telu, kako je dodao, ukazuju da je pokušala da se odbrani od napadača.

On je siguran sa je na mestu na kojem je pronađeno njeno telo mesto na kom je zadobila povrede, a naveo je i da nije bila presvlačena.

Ubica je, kako smatra, najverovatnije desnoruk, i imao je jake emocije prema Jeleni s obzirom na broj i intenzitet povreda.

Stanković je rekao da je Jelena verovatno bila živa kada je bačena u kanal i da se ugušila u vodi.

- Udarena je oštrim predmetom u glavu osam puta. Rane je dobila u razmaku od nekoliko minuta. Prva rana je bila ubodna na desnom laktu druga u zadnjem delu temena - naveo je Stanković.

Prema njegovim rečima, Jelena je sa napadačem stajala na istoj površini i bila je blizu njega, a a napadnuta je s leđa.

- Veštak je utvrdio da se Jelena branila na početku dok nije izgubila svest. Dosta krvi je sprala voda. Napadač je morao da ima krv po sebi - naveo je Stanković, a odbrana je istakla da na Zoranovoj odeći nije nađena Jelnina krv.

Stanković je istakao da je Jelena sve povrede dobila dok je bila živa.

- U njenim plućima je nađen vodeni sadržaj kao i voda u želucu. Živa je bačena u vodu - navodi on i dodaje da je Jelena bila između pet i 10 sati u vodi.

Prema njegovim rečima, donji deo trenetke je svučen sa nje i bačen na obližnje grane.

- Povrede na glavi uzrokovale su pucanje lobanje - rekao je Stanković i dodao da veštaci ne mogu da tvrde da li je bilo više napadača.

Veštak Kunjadić smatra da je Jelena najverovatnije bežala od napadača i da je trčeći izgubila desnu patiku, mobilni telefon i gumicu za kosu, pre nego su joj udarci zadati.

Trag njene krvi pronađen sa druge strane kanala, najverovatnije potiče od ubice, jer, kako je ukazao, Jelena u tako teškom stanju nije mogla da dođe do druge strane kanala.

Zoran Marjanović je na početku suđenja u novembru detaljno izneo svoju odbranu negirajući da je ubio suprugu, koja se bavila pevanjem narodne muzike.

Optužen za krivično delo teško ubistvo, za koje je zaprećena kazna zatvora do 40 godina zatvora i brani se sa slobode.

Tužilaštvo ga tereti da je 2. aprila 2016. godine ubio suprugu Jelenu na nasipu u Borči, dok je u neposrednoj blizini mesta zločina bila je i njihova maloletna ćerka, koja je tog popodneva sa njima došla na nasip Crvenka u Borči.

Marjanoviću je proletos sud vratio puno starateljstvo nad detetom, koje mu je oduzeto posle smrti supruge.

On se od 12. juna 2018. brani sa slobode, pošto mu je tog dana Apelacioni sud ukinuo pritvor, u kojem je bio 10 meseci. Bio je uhapšen 15. septembra 2017. godine, godinu i po od ubistva.

I pre toga je bio privođen, ali je nakon ispitivanja u policiji i na poligrafu puštan zbog nedostatka dokaza.

Pre hapšenja je u više navrata u medijima govorio o ubistvu, učestvovao je u jednom televizijskom rijaliti programu.

Ubistvo Jelene Marjanović medijski je najpraćeniji slučaj crne hronike u Srbiji već skoro četiri godine.

Povezane vesti

 • Korisnik: mila
  05/06/2020 - 17:58
  E jadnica,koliko se samo namucila....Dusa da zaboli svakog od nas...
UČITAJ JOŠ KOMENTARA

              

Najčitanije - Alo.rs

Najnovije - Alo.rs

Vip - Alo.rs

Galerije

Najbolji video klipovi