Jelena Marjanović
Privatna arhiva
Jelena Marjanović

Privatna arhiva

Jelena Marjanović, Foto: Privatna arhiva

Glavni svedok tužilaštva u slučaju ubistva pevačice iz Borče trebalo bi da ispriča sve šta zna vezano za svoju sestričinu i njenom odnosu sa Zoranom i ostalim Marjanovićima. Očekuje se da ona iznese sve šta zna o ovoj porodici, a pre svega o Zoranu, jer ona je pevačicin najbliži srodnik.

Zašto tužilaštvo ovu ženu smatra bitnim svedokom?

Nakon Jeleninog ubistva njena tetka brinula je o pevačicinoj majci Zorici sve do njene smrti. Živela je sa njom u kući u Borči. Sa njom je Zorica delila gotovo sve, a s obzirom na to da nikada nije ostalo u potpunosti jasno šta je sve pevačicina majka znala o odnosu njene ćerke i Zorana, da li je htela da ga ostavi, da li su imali problema i kojih, smatra se da će Ljubica baš zbog bliskosti sa svojom sestrom dati sudu odgovore baš na ta pitanja. Pitanja čiji bi odgovori eventualno doveli i do mogućeg motiva ubistva nesrećne žene.

Ljubica Marković tokom protekle četiri godine izbegavala je da daje bilo kakve izjave, pogotovu one koje se tiču odnosa Jelene i Zorana.

Suđenje Zoran Marjanović

Alo.rs/ Nenad Vujanović

Suđenje Zoran Marjanović, Foto: Alo.rs/ Nenad Vujanović

- Teško je mnogo. Ni sama ne znam kako se osećam. Želim da se Jelenin ubica pronađe. Verujem da hoće, nadam se tome. Nadam se da ovo neće biti nerazjašnjeno ubistvo - rekla je tada Ljubica, ne želeći da komentariše hapšenje njenog zeta i optužnicu koja je podignuta protiv njega.

Pored Ljubice danas bi pred sudom trebalo da se pojave i svedoci koji nisu došli na prethodna ročišta. Pored njih biće saslušani i veštaci Zoran Stanković i Milan Kunjadić, koji su radili obdukciju pevačice, tj. koji su utvrdili kako je ona preminula. Samim tim, očekuje se da oni iznesu detalje svog veštačenja i objasne na koji način je ubica izvršio ubistvo.

Kako stoji u optužnici protiv Zorana Marjanovića, sudski veštaci utvrdili su da se nesrećna pevačica borila s ubicom sve dok nije izdahnula.