Goran Janković
Facebook
Goran Janković

Facebook

Goran Janković, Foto: Facebook

Viši sud u Novom Sadu odredio je pritvor Goranu Jankoviću osumnjičenom za ubistvo supruge, tašte i tasta, u petak, 24. maja, u tom gradu.

Pritvor mu je na predlog tužilaštva odredio sudija za prethodni postupak zbog opasnosti od bekstva, uticaja na svedoke, ponavljanja dela i uznemirenja javnosti, saopštilo je tužilaštvo.

Pročitajte još:

 

Janković je prethodno saslušan u Višem javnom tužilaštvu u Novom Sadu pred kojim je izneo odbranu u prisustvu branioca po službenoj dužnosti, kojeg mu je postavilo novosadsko pravosuđe, jer nema angažovanog advokata.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Protiv Jakovića je pokrenuta istraga povodom krivičnog dela teško ubistvo za koje mu preti kazna do 40 godina zatvora.

U toku istrage preduzeće se sve dokazne radnje u cilju prikupljanja dokaza potrebnih radi donošenja javnotužilačke odluke, navode u tužilaštvu.

Janković je uhapšen u ponedeljak na Ribarskom ostrvu, tri dana nakon zločina i skrivanja od policije.

Vračar, ubistvo, policija

Alo/ Masanori Jošida

 

Kako se sumnja, on je u petak ujutru ubio suprugu Mirjanu, taštu Nadu i tasta Branislava Pajića udarajući ih macolom u njihovoj porodičnoj kući na Telepu.

Mediji su juče preneli da je novosadskoj policiji nakon hapšenja Janković priznao zločin, navodeći da je bio iznerviran zato što ga je žena 11. maja prijavila za nasilje u porodici.

Uhapšen je na jednom brodu na Dunavu, a kod njega je navodno pronađen i nož. Prilikom hapšenja nije pružao otpor.

Goran Janković

Printscreen/Facebook