Željko Ražnatović Arkan
EPA
Milenko Cvijović, sudija Apelacionog suda u Beogradu

Privatni album

Hteli da ga maknu iz procesa veka, Milenko Cvijović, sudija Apelacionog suda u Beogradu, Foto: Privatni album

Milenko Cvijović, sudija Apelacionog suda koji je osudio ubice Željka Ražnatovića Arkana (48) na višedecenijske kazne, otkriva ekskluzivno za „Alo!“ da je dobijao pretnje dok je sudio u tom predmetu, zbog čega je imao policijsko obezbeđenje! Cvijović navodi da su tada pošto-poto hteli da ga sklone iz procesa jer nije hteo da sudi kako su drugi želeli.

Tada je radio u Okružnom i Višem sudu u Beogradu, i to predmete po kojima se sudilo za najteža krivična dela.

Željko Ražnatović Arkan

Privatna arhiva

Poslednja fotografija Željka Ražnatovića Arkana, sat vremena pre ubistva u hotelu Interkontinental, Foto: Privatna arhiva/Alo

Dobijao uvek „vruće krompire“, uvek poštovao zakon

Cvijović je sudio u predmetu za pokušaj ubistva Vuka Draškovića, zatim Branislavu Uskokoviću, u slučaju „Citostatici“, u predmetu bande Dejana Karelića zvanog Kareli i mnogim drugim.

- Kod mene ne postoje nikakvi skriveni razlozi. Jedino poštujem zakon i istinu, od koje ne možeš pobeći, naročito ne pred ogledalom. Možda to nekom zvuči čudno, ali istina je jedna i jedina. Nije to lako ni razumeti, naročito tim drugačijim ljudima- kaže sudija Cvijović, koji iza sebe ima dugogodišnje iskustvo.

Milan Beko je vidno smršao posle ranjavanja

Dejan Briza/Alo

Uskoro će da odlučuje o presudi za atentat na Milan Beka, Foto: Dejan Briza/Alo

Naglašavajući da je uvek radio po zakonu i za punu istinu, sudija Cvijović govori kakav je sudijski poziv.

Sudiće u procesu za atentat na Milana Beka

Sudija Cvijović treba da donese konačnu odluku u slučaju atentata na biznismena Milana Beka (59). Sednicu je zakazao za 8. jul. Viši sud u Beogradu osudio je Aleksandra Zdravkovića na 10 godina robije zbog pokušaja ubistva Milana Beka 14. novembra 2014. godine u beogradskom naselju Senjak, dok je Maja Adrovac oslobođena optužbi. Na ovu presudu žalbu je uložilo Više tužilaštvo u Beogradu.

- Sudija mora da uvek ima strah jer nije lako biti sudija, ali ako izaberete taj poziv, morate imati potpuni etički kodeks ponašanja u cilju očuvanja dostojanstva i unapređenja ugleda sudije i sudstva po bilo koju cenu. U svojoj zemlji morate se osećati bezbedno, bez obzira na različite ljudske svesti. Morate se u svakoj situaciji osećati sigurno i dostojanstveno jer radite svoj posao. Mislim da nam je promena vlasti pre desetak godina to u najvećoj meri i omogućila i učinila da sudija bude ponosan na svoj izbor. Hvala im na tome. Sudija je u obavljanju sudijske funkcije nezavisan i potčinjen samo Ustavu i zakonu - ističe sudija Cvijović.

PROČITAJTE JOŠ:

 

Komentari (4)

beba

27.06.2020 23:17

Koga je briga vise za Arkana.Bio je najveci ubica i kriminalac.Tako je i zavrsio.Zasto

Miki

27.06.2020 23:39

@beba - Ne radi se ovde o Arkanu Vise o svesti ljudi i profesije Arkan je nebitan

Miki

27.06.2020 23:19

Odlican tekst S postovanjem i uvazavanjem

Rasa

27.06.2020 23:57

@Miki - Slazem se Na ovakav tekst negativan komentar mogu da imaju samo ovi prozvani, tzv.prijatelji Svaka cast