Tele
EPA/STEFAN SAUER
Tele

EPA/STEFAN SAUER

Tele, Foto: EPA/STEFAN SAUER

Ovaj sedamdesetogodišnjak iz najudaljenijeg sela u Kraljevu, prodao je umatičeno tele, ali povratni list koji je dobio od kupca da prosledi veterinaru je izgubio.

Zbog ovog dela, Radojko Živković dobio je poziv od sudije za prekršaje iz Vrnjačke Banje, za koje je po zakonu određena kazna i do 50.000 dinara.

„Iako mi je otišao čitav dan, oduševila me je sudija Biljana Milićević Mazić koja mi je odmah rekla da me oslobađa prijave koja je, ruku na srce, bila besmislena. Rekao sam joj da smatram da nisam uradio ništa loše što sam prodao tele koje sam sam odgajio. Beskrajno joj hvala na razumevanju, jer se pokazalo da u sudu ne sede neki opaki ljudi već da ima i onih koji razumeju muku nas običnih ljudi”, kaže za Glas zapadne Srbije ovoj golijski stočar iz sela Milići.

On je dodao da mu Nakon oslobađajuće presude nije teško palo što je morao da ustane u tri sata ujutru da bi stigao u Kraljevo, a potom i u sud u Vrnjačkoj Banji u 8 ujutru. 

Komentari (1)

XXL

17.05.2018 19:52

Ne mogu da verujem!? Zar ima neko u našem pravosuđu ko vrši funkciju sudije, a da je edukovan/a i radi savesno svoj posao (čitaj normalan/na)!?