Sara Vidak
Facebook/Privatna arhiva
Sara Vidak

Facebook/Privatna arhiva

Sara Vidak, Foto: Facebook/Privatna arhiva

Osnovni sud u Kotoru odbio je jemstvo u iznosu od 10.000 evra koje je ponudila odbrana Beograđanke, koja je priložila i njene pasoše i ličnu kartu.

Studentkinja iz Beograda Sara Vidak (20), državljanka Srbije i Kanade ostaje u zatvoru u Spužu posle odluke istražnog sudije Osnovnog suda u Kotoru da joj odredi pritvor do 30 dana.

Ona se tereti za krivično delo napad na službeno lice prilikom obavljanja službene radnje, tačnije, fizičkog napada na sudiju Suda za prekršaje Jelenu Stanišić kojoj je nanela laku povredu, kako se tvrdi optužnicom.

 

 

Komentari (5)

Raka

23.08.2018 18:45

Eeeeeej Srbijo, sta si docekala? Pa nase vlasti su " cupale" razne likove iz gorih zatvora i iz vecih i vaznijih zemalja. Sta ovo bi? Debakl diplomatije ali i strah za sve nasr gradjane od nemoci drzave da nas zastiti i kad nismo u zemlji. Ovo je ostavke i razresenja u MIP. A cudim se i Kanadjanima. Devojci nek je Bog u pomoci, a mi "pamet u glavu'' !Vu

Nina

23.08.2018 18:51

Ljudi, to je napad na sudiju, normalno da je neće pustiti. Sudija se ne napada ni u sopstvenoj zemlji, a kamoli u tuđoj. Neka proba da napadne sudiju u Kanadi, neće videti belog dana. To se nigde u svetu ne toleriše, pa ni u Srbiji. Da je to uradila u Srbiji isto bi joj se dogodilo. Valjda vam je jasno zašto kanadska ambasada, čiji je državljanin, ne reaguje. Otežavajuća okolnost je i to što ona nije stranka u postupku, a navodno htela da pita sudiju da joj objasni kako da napiše žalbu!

Gago

24.08.2018 10:42

@Nina - Ne mlati! Svega ti.

anamari

23.08.2018 21:44

Crnogorci zasto ovo radite? Pune su vam ulice onih koji zaista zasluzuju pritvor,ili zatvor.Zar neko nevin treba da placa ceh vaseg kukavicluka da zaista zatvarate PRAVE KRIMINALCE...jadno i bednoo